Horror kecske jár a Pilisben - rejtélyes kecske riogatja a túrázókat

A pilisi túrázókat egy rejtélyes horror kecske riogatja

Szerző: vargazsanett - 2019.04.06.

A Pilisben több túrázó is nyilatkozott a horror kecskéről, aki hirtelen felbukkanásával riogatja az arra járókat. A rejtélyes káposztafalót már keresik nagy erőkkel, hogy nyáron a családok nyugodtan tudjanak majd arra sétálni.

Horror kecske jár a Pilisben - rejtélyes kecske riogatja a túrázókat

A Pest megyei Telki (Budakeszi járás) határában, rendkívüli dologra lettek figyelmesek a békés kirándulók.

 

 

A Telki környékén található Szarvas-szikla kedvelt kirándulóhely, éppen ezért nem újdonság a sok túrázó, kikapcsolódni vágyó ember itt. Igen ám, de úgy tűnik az erdő lakói nem túlzottan örülnek ennek, ugyanis „őrséget” állítottak a sziklához. Egy rejtélyes kecske riogatja az ártatlan bámészkodókat. Már több cikk is megjelent a „horrorkecskéről”, többen nyilatkozták, hogy látták és majd’ halálra rémültek. Sőt! Az ott fényképezkedők mögött minden fotón feltűnik a vérkecske valamilyen formában… Nagyon ijesztő lehet!

A Google segítségét hívva pedig már a térképen is megtalálható a vérkecske, ha utána nézünk a Szarvas-szikla Kilátóterasznak.

 

Mivel elég nagy port kavart az ijesztegető káposztafaló híre, természetesen a Pilisi Parkerdő Zrt. dolgozói is tudomást szereztek róla. A következőt mondták: „Próbálunk a nyomára akadni, de az erdőben ez nem egyszerű feladat – nyilatkozott Mészáros Péter, a társaság szóvivője. – Ha sikerül befogni, gondoskodunk arról, hogy megfelelő helyre kerüljön. Első körben a Budakeszi Vadasparkunkat próbáljuk megcélozni, ott helyeznénk el a kecskét. Azt nem tudjuk sajnos, hogy pontosan honnan jöhetett.

Mészáros Pétertől azt is megtudhattuk, hogy a kecske befogása azért is fontos -többek között- mivel nem egy olyan állatról van szó, melynek természetes élőhelye az erdő. Sokkal jobb lenne számára és a járókelők számára is, ha visszakerülne oda, ahonnan jött vagy a Vadaspark új tagjává válhatna. Egyébiránt az állat valószínűleg a környékbeli háztartásokból kóricálhatott el, de a gazdája még nem jelentette, hogy a megtalált jószágot visszavinné az otthonába.

Reméljük minél előbb a nyomára bukkannak, és az érkező jó időt félelemmentesen kihasználhatják a szabadba vágyó családok.

 

fotó: MENAHEM KAHANA, www.timesofisrael.com/black-goat-to-thrive-again-in-israel/

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket