20 éves a Csillagkapu

Az ellenségek

Ellenségből volt jó pár, de összességében a goa’uldok jelentették a legnagyobb kihívást. Ott is  kiemelkedett Apofisz és Anubisz. A goa’uldok azt állították magukról, hogy ők Istenek. A sorozat és maga a Csillagkapu is az egyiptomi mitológiára épült, innen jöttek ezek a nevek. Természetesen a jó mindig elnyerte a jutalmát, a rossz pedig a méltó büntetését. Itt is így volt. Ne feledkezzünk meg Ba’alról sem, aki hol rossz volt,hol pedig jó, de az ő karaktere alapvetően volt vicces. Sajnos az őt alakító színés ma már nincs az élők sorában. 

 

 

Ne feledkezzünk meg a reprikátorokról és a már enlített Oriról sem, akik szintén sok színt hoztak a sorozat mitológiájába. 

 

Sokszor gondolokoznak el a rajongók, hogy melyik volt a legjobb része a Csillagkapunak. Más sorozat esetében egy évadnyitó vagy záró lenne a válasz, itt azonban véleményem szerint nem az volt. Nem az volt, hiszen személy szerint engem és a rajongók nagy részét két rész fogta meg igazán: az egyik a 4. évad 6. része volt, melynek a címe Egy apró lehetőség. Egy időhurok volt a fő esemény, melybe csak O’Neill és Teal’c esett bele, a többieknek pedig fogalmuk sincsen, hogy minden nap újraindul.A másik pedig a már említett visszatérés Daniel Jacksontól.

 

Sok mindent lehetne még írni a szériával kapcsoltaban, de véges a cikk és ne húzzuk tovább az időt sem. Köszöntsük együtt az idén 20 éves Csillagkaput! Köszönjük, hogy láthattunk téged! Kivételes vagy Nekünk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket