Ezért nem szabad a feleségünket okolni

Az idős férfi panaszkodásának felesége egyetlen mondattal vetett véget

Szerző: kvothe - 2017.02.13.

Amikor egy férj nem elégedett az életével és ezért a feleségét okolja, akkor talán az asszonynak is akad egy igazán elgondolkodtató hozzászólása a témához!

Ezért nem szabad a feleségünket okolni

Azt mondják, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jóban és rosszban is támogatja őt. Aki akkor is biztatja férjét, amikor az már rég feladta volna. Persze sajnos ez gyakran ahhoz vezet, hogy kénytelenek mosolyogva megbújni a háttérben, míg a családfő learatja az babérokat.

 

De mi történik, ha a siker ellenére mégsem vagyunk elégedettek életünkkel? Megpróbáljuk megtalálni az okát vagy csak szimplán keresünk egy bűnbakot, akit hibáztathatunk? Mint azt látni fogjuk, az utóbbi soha nem a helyes megoldás!

 

Egy idős házaspár tágas nappalijukban üldögélt, amikor a férfi morfondírozni kezdett. Visszaemlékezett azokra az időkre, amikor megismerték egymást és egyszerű életük volt. Szegények voltak de boldogok, mert együtt lehettek. Szép lassan beindult az élet, gyűlni kezdett a vagyon, nagyobb ház, új autó, gazdag idők.

 

Ahogy a férfi ezeken gondolkodott, tekintete rátalált felesége fehér hajára. Nagyot sóhajtott, majd megjegyezte neki:

 

„Ötven évvel ezelőtt volt egy apró lakásunk, egy rozoga tragacsunk, kihúzható ágyon aludtunk és egy 25 centis fekete-fehér televíziót bámultunk minden este. De legalább egy 23 éves fiatal lánykával bújhattam ágyba amikor csak akartam…”

 

 

A felesége csak csendben hallgatta férjét, nem reagált a megjegyzésére. Az azonban nem fejezte be a mondókáját.

 

A következő oldalon folytatjuk

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket