Próbáld ki ezeket a módszereket, hogy fényképeid ne tűnjenek el!

Egyszerű módszerek, amivel örökre megőrizheted digitális fényképeidet

Szerző: TB - 2018.07.04.

A digitális korban már mindent a számítógépen tárolunk, így van ez a fényképekkel is. Mióta mindenki kezében okos telefonokat látni a digitálisan készült fényképek száma is megsokszorozódott. Most olyan ötleteket mutatunk, amikkel egy esetleges vírus, vagy törlés esetén is megőrizheted képeidet, így mindig biztonságban lesznek. Ha te sem szeretnéd elveszíteni őket, akkor mindenképpen próbáld ki ezeket az egyszerű módszereket. 

Egyszerű módszerek melyekkel megvédheted fényképeidet a törléstől

Az okos telefonok által ma már mindenki előszeretettel digitális fényképek formájában örökíti meg életének fontosabb pillanatait. Több 100, 1000 db fényképről beszélhetünk egy családnál, amiket mindenki szeretne megőrizni az útókornak. Sajnos sokan nem gondolnak bele, hogy a számítógépeken tárolt adatok, képek nagyon könnyedén elveszhetnek, ezért nem ez a megőrzésüknek legbiztosabb módja.

 

 

Tönkre mehet a winchester, amiről általában vagy nagyon sokba kerül és nagyon komplikált levadászni a képeket, vagy leheteletlen. De egy véletlen kattintás által bekapott vírus is tönkre teheti a szívünknek legkedvesebb képeket, és az is elkerülhetetlen, hogy valaki csak úgy véletlenül, a nem odafigyelés miatt töröljön le párat. Persze szinte minden esetben lehetnek vész megoldások, de nem túl jó ötlet ezekre hagyatkozni. 

 

 

Rossz tapasztalat


Körülbelül 10 éve még az MSN korában esett meg velem, hogy valamelyik gyermekem rákattintott naivan egy linkre, amit küldtek neki ezen a chat szolgáltatáson keresztül. Hiába volt a legjobb vírusirtónk, sikeresen belefutottunk egy nagyon rafinált vírusba. A vírus a kép fájlokba helyezkedett el, és olyan jól érezte magát azokban, hogy kiirthatatlannak bizonyult, bármivel is próbálkoztunk az első két napban, pedig még szakemberek segítségét is kértük. Ekkor mindenki teljes törlést javasolt, így természetesen nem csak a vírusos képeink, hanem az összes elveszett volna. A helyzetet nehezítette, hogy közel 20000 családi fotónk volt akkor a gépen, amik közül nagyon nehéz volt levadászni, hogy melyikek lehetnek közülük vírussal fertőzöttek.

 

 

Rászántam az időt, és 1 hónapomba telt mire az összest átnéztem, és megtaláltam a kártevővel fertőzötteket, de szerintem ilyen elhivatottak nagyon kevesen vannak, és az én fejemben is számtalanszor megfordult, hogy hagyni kéne az egészet a fenébe. Sajnos mivel másik mentés nem volt ezekről a számunkra igen fontos képekről, ráadásul a nagy része a gyermekeim kiskori képei voltak, amiket nem hagyhattam elveszni ezért mindent be kellett vetnem, hogy megmentsem, amit lehet. Sikeresen zárult az eset, de nagyon sok idő és energia volt, amit lehet, hogy inkább másra áldozna az ember. Tanuljatok ti is ebből az esetből, és mindig ügyeljetek rá, hogy a számotokra nagy érzelmi jelentőséggel bíró képek biztos helyen legyenek.
 

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket