Ijesztő gyerekjátékok, amiket ma már sehol nem lehet kapni

Morbid játékok a múltból, amik egy életre nyomot hagytak a gyerekekben

Szerző: kvothe - 2017.02.18.

Ha szeretnél életre szóló rémálmokat ajándékozni egy gyermeknek, akkor lepd meg őket valamivel az alábbi listáról – a hatás sajnos garantált.

Ijesztő gyerekjátékok, amiket ma már sehol nem lehet kapni

Mindenkinek van egy kedvenc játéka az egyszámjegyű éveiből, aminek emlékeit a mai napig féltve őrzi – legyen az egy plüssmedve, műanyag pisztoly vagy búgócsiga.

 

A játékok gyermekkorunk legkedvesebb ajándékai, akár korra való tekintet nélkül is, mivel nem csak remek szórakozást nyújtanak, de oktató jellegűek is lehetnek. Kiválóan fejleszthetik például nemcsak a finommotorikus, de a nyelvi készségeket is a memórián és a képzelőerőn kívül.

 

Azonban néhány múltbeli játék groteszk külseje láttán elgondolkodhatunk, hogy mi a fene járt a tervezők fejében. Bemutatunk öt gyerekjátékot a múltból, amitől egy mai gyerek valószínűleg sírva menekülne. Ha ezek közül választasz fiatal rokonaid számára ajándékot jövő karácsonyra, akkor biztosíthatod, hogy a jövőben kevesebbszer látogassanak meg!

 

Négykézláb mászó baba

 

A játékot 1871-ben szabadalmaztatta George Pemberton Clarke. Abban az időben ez egyike volt az első gőzmeghajtású játékoknak. Hasonlít a mai felhúzós játékokhoz, ám ez esetben a rémisztő babafej és a végtagok egy óraműszerkezethez hasonló géphez vannak csatlakoztatva, ami mozgatja őket.

 

A játékszer célja a négykézláb mászás imitálása, hogy a babáknak segítsenek megtanítani azt. A játék külseje azonban inkább azt a félelmet keltheti bennünk, hogy a mechanikus csecsemő azért kúszik lassan felénk, hogy kiszívja a lelkünket.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket