Íratlan illemszabályok

5 illemszabály, amit mindenkinek ismernie kellene!

Szerző: vargazsanett - 2018.07.07.

Sajnos a mai világban már nem sokan ismerik, illetve tartják be a következő 5 íratlan illemszabályt. Pedig nagyon fontosak, még konfliktus is kevesebb lenne az életben!

Íratlan illemszabályok

Az illemszabályok olyan íratlan szabályok, melyeket sokan ismerünk, mégis kevesen tartunk be. Tudjuk, hogy mit, hogyan illene, de nem igazán foglalkozunk azzal, hogy eleget tegyünk ezeknek a szabályoknak.

Létezik azonban egy pár olyan íratlan szabály az élethez, melyek betartásával sokkal könnyebbek lehetnek a hétköznapjaink.

 

1.Köszönés

A férfiak köszönnek először a nőknek, a fiatalabb köszön először az idősebbnek, az alacsonyabb rangú köszönti a magasabb rangút, és függetlenül a rangtól, az köszön először, aki belépik egy helyiségbe azoknak, akik már bent tartózkodnak. Soha nem szabad leülve kezetfogni. Tiszteletlenség azzal kezet fogni, aki épp bemegy, vagy kijön a fürdőből. Főleg, ha nedves a keze, és még nem tudta megtörölni.

 

2. Vendégségben

Egy meghívásra soha nem szabad úgy válaszolni: “ és ki jön még?” Ha megérkeztek a vendégek, kapcsold ki a tévét, és állj fel a számítógép mellől. Ha vendégek vannak, és közben cseng a telefonod, soha ne beszélj 5 percnél tovább. Először a fürdőt kell megmutatni a vendégeknek, hogy meg tudják mosni a kezüket, és csak utána a többi helyiséget. Miután körbeültétek az asztalt, meg kell várni, hogy a vendégfogadó is oda üljön az asztalhoz, és csak azután fogjatok neki az evésnek. Távozáskor csak a vendégfogadótól kell elköszönni, különben egy jelzést adsz az ottmaradók számára is, hogy ideje lesz elhagyni a bulit.

 

Lapozz egyet és mutatom a többi íratlan illemszabályt!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket