Hogyan védjük ki az influenzát?

Az influenza még koránt sem csengett le! Tudd meg, hogyan védekezhetsz ellene?

Szerző: berzegergo - 2015.03.24.

Az idei járvány sokunk sajnálatára elég ütősre sikerült. Már lassan vége, de még rongetegen benne vannak ilyen-olyan szövődményekkel.

Ha Téged is érdekel, hogyan, milyen táplálékokkal készítsd fel szervezetedet, olvasd el cikkünket!

influenza

Az influenza még nem csengett le!

„Mit együnk akkor, ha betegek vagyunk?”

 
Abban, hogy könnyen elkapjuk-e a betegséget, illetve milyen gyorsan épülünk fel, közvetlenül befolyásolja, hogy mit és hogyan táplálkozunk.
Ha rendszeresen edzel, akkor elengedhetetlen a helyes és tudatos táplálkozás, influenza időben ez fokozottan érvényes!
Betegségkor nem elég csak pihentetni az immunrendszert, hanem számos tápanyagra van szüksége, hogy felvegye a harcot a betegséggel. Tévhit, hogy diétázni kell betegségkor, hogy megtartsuk a testsúlyt, a létfontosságú tápanyagokat, mint a zsírok és különböző láncolatú zsírsavakat sosem szabad mellőzni.
John Berardi (Ph.D.) által jegyzett cikk ,,egy „ökölszabályra” épít: Tápláld a tested ha megfáztál, de éheztesd ki a lázad! Vagyis Berardi professzor azt mondja, hogy bár tudományosan nem alátámasztott tény, de többnyire működik, ha hallgatunk szervezetünk jelzéseire és ha éhesek vagyunk, akkor eszünk, ha pedig nem vagyunk éhesek, akkor kevesebbet eszünk.
 
Mindenkiben felmerül a kérdés: ha eszünk, mit együnk? Itt most „betegségekről” beszélünk, melyek különböző jellegűek lehetnek. Fontos kérdés, hogy a vírus következtében belázasodunk-e. Ha igen, felelőtlenség bármilyen tanáccsal szolgálnunk, mert ezzel azonnal orvoshoz kell fordulni.
A „rossz baktériumok” elleni küzdelemben fontos tudni bélrendszerünk élőflóra állapotát, azaz a pre- és probiotikumok jelenlétét. A prebiotikumok átjutnak az emésztő szervrendszer első vonalain, és a vastagbélben járulnak hozzá a „jótékony baktériumok” fejlődésének. Ezeket probiotikumnak nevezzük, amik meghatározzák a kiegyensúlyozott bélflórát, ami elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működése szempontjából.
Nyilvánvaló, hogy a pre- és probiotikumok jelenléte bármilyen betegség kezelésekor kulcsfontosságú, de tudni kell, hogy az antibiotikum a „rossz és jó baktériumok” háza táján is rendet tesz, ezért az antibiotikumos kezelés közben kiemelten fontos az utóbbiak pótlása, akár természetes úton, akár táplálék-kiegészítőkkel:
 
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket