Egyetemisták ingyen lakhatnak ebben az idősek otthonában Deventerben, Hollandiában

Ingyen lakhatnak az egyetemisták ebben a holland idősek otthonában!

Szerző: vargazsanett - 2019.06.13.

Ezzel havonta több száz eurót megspórolhatnak ezek az egyetemisták vagy főiskolások! Teljesen ingyen lakhatnak a diákok ebben a deventeri idősek otthonában, Hollandiában!Mindössze havonta 30 órát kell foglalkozzanak az idősekkel.

Egyetemisták ingyen lakhatnak ebben az idősek otthonában Deventerben, Hollandiában

Európa számos országa fejlődik gyors ütemben mind gazdaságilag, mind társadalmilag. Ez a történet, most a szabadszelleműségéről és a tulipánjairól híres Hollandiáról szól.
 

Hollandia Deventer nevű kis településén, az egyik idősek otthona, a Humanitas, lehetőséget kínál lelkes egyetemi/főiskolai hallgatók számára, hogy ingyen lakhassanak náluk. Ezáltal havi több száz eurót megspórolhatnak a diákok és cserébe csupán harminc órát kell „dolgozniuk” egy hónapban. A munkakör pedig nem más, mint egy kis időtöltés az idősekkel, beszélgetés, néhány óra közös kártyajáték vagy egy séta, esetleg biciklizés a szabadban, illetve adott esetben egy kis segítség a bevásárlásban például. 


 
Ha belegondolunk ez a fajta életmód rendkívül hasznos mindkét fél számára. Mióta ez az úgynevezett intergenerational living (azaz több generáció közös együttélése) kezdetét vette, az idősebbek sokkal kiegyensúlyozottabbak és szárnyal az életkedvük. Természetesen minden fiatal lakó tisztában van azzal, hogy mit vállal, amikor beköltözik ide, és éppen ezért nagyon szépen tartják is magukat a „megállapodáshoz”. Valóságos kötelékek és mély kapcsolatok, esetenként akár életreszóló barátságok jönnek létre a generációk között.

 


Valójában mind a fiatalok és mind az idősebbek abban az életszakaszban vannak, amikor nagy szükség van egy beszélgetőtársra, aki rendelkezik már tapasztalatokkal, illetve, akiben még megvan a fiatalos lendület. 

 

A fiataloknak ez egyfajta hasznos tapasztalatot is nyújt, hogy hogyan bánjanak az idősekkel, illetve itt megtanulhatják, hogy miért kell annyira vigyázni a korosabbakra, mitől kell óvni őket és miért veszélyes nekik például a nagy hőség vagy a hirtelen időjárás változás.

 

Lapozz egyet a következő oldalra, és nézd meg képeken milyen szépen élnek együtt a generációk ebben a deventeri idősek otthonában!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket