Új kutatás segít a depressziós Instagram-felhasználók kiszűrésében

Az Instagram segít megállapítani, hogy depressziós-e vagy! Zseniális új technika!

Szerző: kvothe - 2016.10.03.

Feltöltött képeink tükrözik belsőnket, de tudtad, hogy az Instagram képek gyakran segítenek megállapítani, hogy egészséges-e vagy? A Harvard egyetem professzorai és a Vermonti egyetem kutatói közösen végzett kutatásából kiderült, hogy a platform fontos eszközként szolgálhat a felhasználók lelki egészségének felmérésében, és a depressziós esetek kiszűrésében.

Az Instagram-képek árulkodnak egészségünkről!

A felmérés közel 40 ezer Instagramra feltöltött kép felhasználásával készült, összesen 166 résztvevő fiók képei közül. A képeket különböző szempontok alapján vizsgálták és rendszerezték, szín, élénkség, metaadatok és algoritmikus arcfelismerés segítségével. Ezek a tényezők bizonyultak a leginkább mérvadónak egy-egy személy hangulatának megállapításakor.

 

A kutatás szerint a depressziós emberek több képet osztottak meg, viszont kevesebb „lájkot” kaptak ezekre, azonban több hozzászólás érkezett a képek alá. Ezek a személyek többnyire inkább sötétebb, kékebb, „hideg” színeket használtak, és előszeretettel alkalmazták az applikáció „Inkwell” szűrőjét.

Az „egészséges” felhasználók pedig ezzel pont ellentétesen járnak el, ugyanis ők inkább a „Valencia” szűrőt tették képeikre, amely vidámabbá, világosabbá színezi azokat.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket