Bárány Attila újra elhozza a Dark Blue-t a Symbolba!

Újraéled a Dark Blue a Symbolban, avagy: interjú a kulisszák mögött Bárány Attilával!

Szerző: Bbarbi - 2017.01.24.

Bárány Attila a funky dallamok lemezlovasa, a Dark Blue atyja, valamint a Disco Shit sztárja. De vajon honnan indult ez a nagy ívű karrier, és milyen élete van egy ilyen ünnepelt Dj-nek mindemellett?

Pillantsunk be Bárány Attila életében a kulisszák mögé! 

Bárány Attila újra elhozza a Dark Blue-t a Symbolba!

Tekintsünk vissza a kezdet kezdetére! Hogyan indult el a karriered, Attila?

 

Nekem tulajdonképpen 1989-ben, a Balatonon indult ez az egész, még a Panorámában. Egy Szeles Tibor nevezetű Dj diszkózott ott akkoriban, akire ma már nem igen emlékeznek. Én rajta keresztül kerültem bele a zenei világba, és egy nagyon furcsa véletlennek köszönhetően történt mindez. (A véletlenek mindig is fontos szerepet játszottak a karrierem során!)

 

Azokban az években rendszeresen lejártam Tiborhoz segédkezni. Akkoriban a diszkókat még úgy építették fel a közgázon, hogy minden egyes pénteken föl kellett szerelni a lámpákat, hangfalakat, oda kellett építeni a Dj pultot, mindent be kellett üzemelni, és ezért már délután 4-re oda kellett menni, hogy estig minden a helyén legyen. Én pedig mindig mentem és segítettem a Szelesnek, majd ennek során odáig jutott a kapcsolatunk, hogy megkért, hogy menjek le vele a Panorámába és diszkózzunk együtt. Én előtte már játszottam házibulikban, próbáltam bontogatni a szárnyaimat, és ez egy nagyon jó lehetőség volt, ezért lementem vele. A Panorámában ő megcsinálta a fő időt, és aztán 2-3 felé én is beálltam.

 

Azon a nyáron augusztusban még nagyon sokáig tartott a balatoni szezon, nagyon sok ember fordult meg a Balatonon, és egy ilyen napon egyik délután, ahogy teniszeztünk, ő véletlenül fejbe verte magát a teniszütővel, és felrepedt a szemöldöke. Be kellett vinnem a veszprémi kórházba, és ezek után magát kiütve feküdt otthon, amikor is közölte, hogy nekem kell megcsinálnom az esti bulit helyette, mert ő nem fogja tudni. Így hát akkor életemben először egy nagy diszkóban egyedül játszottam. Ráadásul nem is a saját lemezeimből, hanem az övéből.

 

Az az este egy hidegrázós élmény volt számomra! Semmihez sem volt fogható, amikor éjfélkor az emberek üvöltöttek a zenéimre, mint az állat.

 

Azon az estén (újabb furcsa véletlen) volt ott egy srác, aki ma már 50 éves is elmúlt, és ő üzletvezetőként helyettesítette az akkori üzletvezetőt. (Később ő lett a Fortuna üzletvezetője.) Ő volt az, aki engem évekkel később beajánlott zenélni a Fortunába. A Szelesnek pedig javasolta, hogy foglalkozzon velem, mert belőlem lesz valaki. Szeles kevésbé hitt bennem, ő azt mondta, hogy belőlem soha nem lesz senki. De most mégis itt vagyok!

 

Hogy egyeztethető össze ez a fajta munka a családi életeddel?

 

Márciusban lesz 13 éve, hogy összeházasodtam a felségemmel és van egy 12 éves lányom. A feleségem tulajdonképpen már ebbe az életformába került bele, hiszen ő így ismert meg engem. Tudta, hogy mire számíthat… Nem volt egyszerű dolga, mert azt gondolom nagyon nehéz tolerálni azt, hogy az ember sokat van távol otthonról és a családi problémák megoldása rá hárul. De az együtt töltött idő bizonyítja azt, hogy minden tekintetben helyt tud állni, és segít a munkában ahol csak tud. És ahogy azt szokták mondani, minden sikeres ember mögött áll egy erős asszony, ez őrá maximálisan igaz. 

 

 

Amikor a Disco Shit című rádióműsornak köszönhetően engem országosan is megismertek, akkor egy felbolydult méhkas lett az életem, s ez rányomta a bélyegét a családomra is. Ennek most már 9 éve. Folyamatosan megyek országszerte, és nagyon keveset vagyok otthon. Régen, amikor még Pesten játszottam, azt a felségem is könnyebben el tudta fogadni. Most viszont mindenhova megyek az országban, csak pont Pesten nem vagyok.

 

Hogyan ismerkedtetek meg a feleségeddel?

 

Ő is egy lány volt a sok közül, aki eljárt a bulikba, de ő egy olyan lány volt, aki nem adta meg a telefonszámát. Ez pedig kihívás volt számomra! Én azt gondolom, hogy egy hosszan tartó párkapcsolatban, fontos hogy az ember feszült pillanatokat humorral tudja oldani. Persze nem minden esetben lehetséges. De ő mindig átsegít ezeken a pillanatokon, mind a mai napig meg tud nevettetni. Egy olyan embert ismertem meg a személyében, akivel bármit megoszthatok, sosem fordítja ellenem, maximálisan megbízhatok benne, a legmélyebb titkaimat megoszthatom vele. Azt hiszem, mindenki egy ilyen társara vágyik

 

 

 

Több akadállyal találkoztál az életed során és mégis eljutottál a csúcsra a karriered szempontjából! Hogyan értékeled mindezt?

 

Visszatekintve az életem eseményeire, azt mondhatom, hogy tulajdonképpen a rossz dolgok is mindig a jó irányba vittek, és azzá tettek, aki ma vagyok.

 

Én mindig azt mondom, hogy az embernek akkor kell megállnia a sarkán, amikor a szituáció ott áll előtte, és élni kell a lehetőséggel. Ha valaki nem tud élni a lehetőségeivel, akkor elsiklik az élet mellette!

 

 

 

Kapd össze magad, és elevenítsd fel a régi emlékeket! Ne hagyd ki ezt a fergeteges estét! Élj Te is a lehetőséggel!

 

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket