10 dolog, amit nem tudtál ezekről a hétköznapi tárgyakról

10 dolog hétköznapi tárgyakon, amikről sosem találnád ki, hogy mire valók

Szerző: kvothe - 2020.04.07.

Minden nap tanul valamit az ember! 10 kérdés és 10 válasz hétköznapi tárgyakról, amiket rendszeresen használunk, de nem ismerjük őket igazán!

10 dolog, amit nem tudtál ezekről a hétköznapi tárgyakról

Rengeteg olyan dolog vesz körül minket mindennapjainkban, amiknek nem is ismerjük eredeti rendeltetésüket. Bár ezek teljesen hétköznapi tárgyak, funkciójukat tekintve érdekesebbnél érdekesebb dolgokat tudhatsz meg róluk a következőkben.

 

1. Akasztó az ing hátulján

Ennek három egészen kézenfekvő magyarázata is van. Az első – talán legnyilvánvalóbb – funkciója az ing felakasztása. A második a levehető inggallérok és kendők korára nyúlik vissza. Az akasztó segítségével valahogy a nyakkendőt igazíthatták meg. A harmadik, egyben legromantikusabb, magyarázat egy amerikai egyetem tanulójáról szól, aki annyira szerelmes volt egy lányba, hogy a kis hurkot leszedve jelezte a világnak, hogy már foglalt a szíve.

 

2. Henger a laptoptöltő kábelen

Akinek van laptopja, bizonyára elgondolkodhatott azon, hogy a kis henger mire szolgál a kábelen. A ferritgyöngynek roppant fontos szerepe van, ugyanis segít elnyomni az elektromos áramkörökben a magas frekvenciájú zajokat.

 

3. Pici lyuk a repülőgépek ablakán

Az ablakokat két plexiüvegből állítják össze. A belső rész veszélyben lenne a gép kabinja és a külső nyomás közti különbség miatt. A kis lyukon keresztül áramolhat a levegő, ami kiegyenlíti a nyomást a két panel között.

 

A következő oldalon folytatjuk!

Vadító verdák

Vadító nők

Vadító divat

Attól hogy férfiak vagyunk, és nem olvadunk el egy csillogó ékszer láttán, sőt még csak a különböző retikülök sem keltik fel az érdeklődésünket, még a magassarkúk után megfordulhatunk – illetve a vadító férfi divat is érdekelhet minket! Kövesd online férfi magazinunkkal a divatot!

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket