Isteni italkülönlegességek

Italkülönlegességek a világ minden tájáról

Szerző: bohacs - 2020.07.21.

A másnaposság kellemetlen érzése szinte minden nagykorút elér élete során. Az alkohol, kedvezőtlen utóhatásától függetlenül a legtöbb korosztály életében nem ismeretlen fogalom. Számtalan féle alkoholos ital létezik, melyeket külön-külön vagy akár a legnyakatekertebb módokon és mennyiségben, ízes koktélok formájában is ki tudunk próbálni, ha éppen jól esne egy pohárkával vagy szeretnénk egy fergeteges ünneplést. 

Italkülönlegességek a világ minden tájáról

Ma már egész egyszerűen hozzáférhetünk egyedibb, különlegesebb, és minél kevésbé megszokottabb alkoholokhoz is, hiszen egyre több speciális üzlet nyitja meg kapuit a fanatikusok számára. Mindannyian hallottunk már sokféle szokatlan, olykor furcsa italról is, de a következő italkülönlegességek lehet, hogy még a legmegszállottabbakat is meglepik majd.

 

A vodka igen kedvelt a fiatalok körében, de természetesen könnyen megunja az ember. Ha szeretnénk kísérletezni, újítsunk be az amerikai Bakon vodkával. Igen ennek az italnak tényleg bacon szalonna ízesítése van. A füstös íznek köszönhetően remek alapul szolgál a Bloody Mary vagy a Caesar koktéloknak, a forgalmazók szerint.

 

A világ legerősebb alkoholja: a lengyel Spirytus vodka. Ez az ital 96%-os alkoholtartalmával elnyerte a világ legerősebb itala címet. Az Amerikai Egyesült Államokban csupán néhány éve engedélyezték a forgalmazását. 

 

Egy kiadós bulizás után semmi sem esik jobban, mint egy kis éjjeli csemege. Mi lenne azonban, ha a vacsoránkat ital formájában is el tudnánk fogyasztani? Szintén az Egyesült Államokban szembe találkozhattunk egy pizza ízesítésű sörrel. Ez az „üdítő” egy gyógynövényekből készített, 4,6%-os sör, melynek valóban pizza íze és illata is van. Elég bizarrul hangzik ez a kombináció, de ha bárki kedvet kapott hozzá fontos megjegyezni, hogy ezt az italt sajnos 3 éve nem forgalmazzák már.

 

Sokféle borkülönlegesség létezik, illetve vannak jól bevált ételek, mint a sajt vagy a szőlő melyek bor mellé fogyasztva remekül kihozzák az ital zamatos ízét. Nos Kínában azonban erről egy kicsit másképpen vélekednek. Piacra dobtak ugyanis egy olyan „különleges” borfélét, melyben újszülött egerek vannak. A pár napos egereket szeszbe fojtják, majd nagyjából 1 éven keresztül érlelődni hagyják az italt. A következő oldalon folytatom, érdemes lapoznia egyet mindenkinek!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket