Így működnek az iskolák Japánban

15 iskolai szabály Japánból, amiket mindenhol be kellene vezetni!

Szerző: kvothe - 2020.03.30.

Miért olyan sikeres a japán iskolarendszer? Ezek a szokások mindent megmagyaráznak!

Így működnek az iskolák Japánban

A szülők egyik legnagyobb felelőssége, hogy gyermekük megfelelő iskolába járhasson. Bár a gyerekeknek ez nincs különösebben ínyükre a koránkelés és a házi feladat miatt, ez egy hosszútávú befektetés, aminek az előnyeit csupán később látnak majd igazán.

 

Nem divat a tanulás és a fegyelem. Sok pedagógust, szülőt, és általánosságban a felnőtt korosztályt gyakran hallhatjuk panaszkodni emiatt. Talán te is szívesen látnád a szigorúbb szabályok visszaállítását az iskolákba, ugyanis sok fiatal manapság látszólag csak kényszerből van ott, és meg sem próbál belegondolni, hogy a későbbiekben mennyi minden múlhat ezen a néhány éven.

 

Minden iskolának megvan a maga külön szabályrendszere. Néhány helyen ezek a szabályok sokkal szigorúbbak, mint máshol. Erre remek példát nyújtanak Japán iskolái, ahol a fegyelem és a szorgalom mindennél fontosabb. Lássunk egy pár példát ezek közül!

 

1. A pontosság minden iskolában fontos…

…de különösen Japánban. A tanulóknak minden reggel pontosan 8:30-ra kell megjelenniük. Amennyiben egy diák több mint 5 alkalommal késik, neki kell kitakarítania az osztálytermet minden reggel, így még korábban kell bejönnie.

 

2. A tanulók maguk után takarítanak

Itt nincs szükség takarító személyzetre, ugyanis a diákok végzik el az olyan munkákat, mint söprés, felmosás, portörlés, vagy a mosdók és a folyosók kitakarítása.

 

3. Az ebédszünet az osztályteremben zajlik

A tanulók a helyükön fogyasztják el az ebédjüket; vagy azt, amit magukkal hoztak külön étkészlettel, vagy pedig amit a konyhásnénitől vettek. Az étel pazarlása szigorúan tilos, így minden egyes tányérnak üresnek kell lennie az ebédszünet végére.

Vadító verdák

Vadító nők

Vadító divat

Attól hogy férfiak vagyunk, és nem olvadunk el egy csillogó ékszer láttán, sőt még csak a különböző retikülök sem keltik fel az érdeklődésünket, még a magassarkúk után megfordulhatunk – illetve a vadító férfi divat is érdekelhet minket! Kövesd online férfi magazinunkkal a divatot!

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket