notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Így működnek az iskolák Japánban

hirdetes

15 iskolai szabály Japánból, amiket mindenhol be kellene vezetni!

emszi
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Miért olyan sikeres a japán iskolarendszer? Ezek a szokások mindent megmagyaráznak!

Így működnek az iskolák Japánban

A szülők egyik legnagyobb felelőssége, hogy gyermekük megfelelő iskolába járhasson. Bár a gyerekeknek ez nincs különösebben ínyükre a koránkelés és a házi feladat miatt, ez egy hosszútávú befektetés, aminek az előnyeit csupán később látnak majd igazán.

Nem divat a tanulás és a fegyelem. Sok pedagógust, szülőt, és általánosságban a felnőtt korosztályt gyakran hallhatjuk panaszkodni emiatt. Talán te is szívesen látnád a szigorúbb szabályok visszaállítását az iskolákba, ugyanis sok fiatal manapság látszólag csak kényszerből van ott, és meg sem próbál belegondolni, hogy a későbbiekben mennyi minden múlhat ezen a néhány éven.

hirdetes

Minden iskolának megvan a maga külön szabályrendszere. Néhány helyen ezek a szabályok sokkal szigorúbbak, mint máshol. Erre remek példát nyújtanak Japán iskolái, ahol a fegyelem és a szorgalom mindennél fontosabb. Lássunk egy pár példát ezek közül!

1. A pontosság minden iskolában fontos…

…de különösen Japánban. A tanulóknak minden reggel pontosan 8:30-ra kell megjelenniük. Amennyiben egy diák több mint 5 alkalommal késik, neki kell kitakarítania az osztálytermet minden reggel, így még korábban kell bejönnie.

hirdetes

2. A tanulók maguk után takarítanak

Itt nincs szükség takarító személyzetre, ugyanis a diákok végzik el az olyan munkákat, mint söprés, felmosás, portörlés, vagy a mosdók és a folyosók kitakarítása.

3. Az ebédszünet az osztályteremben zajlik

A tanulók a helyükön fogyasztják el az ebédjüket; vagy azt, amit magukkal hoztak külön étkészlettel, vagy pedig amit a konyhásnénitől vettek. Az étel pazarlása szigorúan tilos, így minden egyes tányérnak üresnek kell lennie az ebédszünet végére.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Libaételek

A libából készült ételek igazi ínyencségek és nagy odafigyelést igényel az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Világunk