Jerez első nap - A Ferrari már az első körön megadta magát (Képek - videók)

Jerez első nap - A Ferrari már az első körön megadta magát (Képek - videók)

Szerző: Jobs24 - 2014.01.28.

A spanyolországi Jerezben reggel 9 órakor megkezdődött a nagy felkészülés a soron következő Forma 1-es világbajnokságra. Ma reggel hivatalosan lehullt a lepel a regnáló világbajnok Red Bull és a tavalyi szezon ezüstérmese, a Mercedes autójáról. Ferrari számára nem indult zökkenőmentesen az idei tesztsorozat, ugyanis a négy év után visszatérő finn világbajnok, Kimi Räikkönen alatt már rögtön az első körben lerobbant az F14-T névre keresztelt Ferrari.

F1 teszt Jerez első nap

A mai napon hivatalosan is kezdetét vette a 2014-es Forma–1-es előszezon keretein belül megrendezésre kerülő tesztsorozat. A Forma 1-es csapatok keddtől péntekig négy napon át Jerezben tesztelnek. Az idei betontorpedók közül legelsőként a Mercedes gurult ki a pályára Lewis Hamiltonnal a volán mögött.  A 2008-as brit világbajnok nem sokkal a W05-ös típusjelű autója bemutatója után már rögtön be is járatta az Ezüstnyilat. Nem sokkal ezután a Ferrari is pályára küldte legújabb konstrukcióját Kimi Räikkönennel. Az F14T azonban nem túl hosszú ideig tartózkodott a pályán, ugyanis a Sito Pons nevű kanyart követő hátsó egyenesben megállt, ezzel pedig az edzést is félbeszakították „Az F14T kiment, de nem tért vissza. A mérnökök elővigyázatosságból állíttatták le a kocsit, hamarosan megvizsgálják azt. Az autó már úton van a garázs felé” – írta a csapat Twitter oldalán.

Azonban arra alaposan fel kell készülni, hogy idei évben az F1-es istállók teljesen új erőforrásokkal és új technológiákkal versenyeznek, így ennek következtében az év első felében nem lesz szokatlan látvány, hogy sokak technikai nehézségekkel küzdenek majd. „Sokszor lendül majd a piros zászló a héten, ezt garantálhatom!” - Nyilatkozta a Mercedes technikai igazgatója, Paddy Lowe.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket