Jogosítvány a kutyatartáshoz

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Február 17. - Donát
hirdetes
 | Szerző: VZs.
címkék: Érdekesség, Magyar, Világunk

Jogosítványt akarnak a kutyatartáshoz!

hirdetes
Jogosítvány a kutyatartáshoz

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Jogosítvány kellene a kutyatartáshoz, hiszen nem mindenki képes eleget foglalkozni kedvencével, nem mindenkinek van rá meg az anyagi kerete, pedig ezek nélkül nem lehet megfelelően állatot tartani!

“Szigorítani kell a kutyatartás szabályait és a felelős állattartást igazoló kutyajogosítványt kellene bevezetni!” – nyilatkozta Csemer Boglárka énekesnő, művésznevén Boggie, aki november 8-án, az általa szervezett fórumon felszólalt az őt és a kedvencét nemrégiben érő kutyatámadásról is. “Bárhogy próbáltam védeni őt, az ölésre készülő kutya nem tántorított: miután nagy nehezen sikerült kirángatnom a szájából Palkót, engem is megharapott” – írta Facebookon a posztjában Bogi. Mivel nagy visszhangot keltett ez a történet, úgy gondolták, hogy rendeznek egy eseményt, melyre több szakértőt meghívnak és a felelős kutyatartás fontosságáról beszélnek, illetve tartanak előadásokat.

hirdetes

 

Dr. Fodor Kinga, az Állatorvostudományi Egyetem Laborállat-tudományi és Állatvédelmi Osztályának munkatársa szerint heti rendszerességgel történnek hasonló kutyatámadások. A doktornő szerint a vonatkozó magyar jogszabályok kiemelkedők, nem ezzel, hanem az emberek mentalitásával van baj. Illetve nincsen olyan intézmény, mely sikeresen betartatná a gazdákkal az előírt szabályokat.

 

Az eseményen részt vett Andi Attila is, a gödöllői gyepmesteri telep vezetője, aki felhívta a figyelmet az önkormányzatok fontos szerepére is ebben a kérdésben. A telep egyébként Magyarországon kiemelkedő minőségben működik, – erre vonatkozóan ide kattintva találhatsz egy régebbi cikkünket – nem altatnak el egészséges állatot, minden évszakban próbálják megteremteni a kutyáknak megfelelő környezetet. Naponta többször vannak kiengedve az állatok sétára, jó minőségű, változatos étrendet és folyamatos orvosi ellátást tudnak biztosítani nekik. Igyekeznek jól kiválasztani az örökbefogadókat, de ha esetleg egy kutyus nem örökbeadható valamilyen oknál fogva, illetve problémásabb, velük a GKSK szakemberei foglalkoznak. Elkezdték már a nőstény kutyák ivartalanítási programját is, Attila úgy véli, hogy a jelenlegi helyzetben államilag kellene támogatni a nem tenyésztésre tartott állatok ivartalanítását, de ez a véleménye eléggé megosztotta a felszólalókat… 

hirdetes
hirdetes

Semmibe veszik a szakmunkásokat, pedig nélkülük alig léteznénk...

Semmibe veszik a szakmunkásokat, pedig nélkülük alig léteznénk...

2019-02-12

Manapság már szinte minden gyereket arra ösztönöznek, hogy szerezzen diplomát, tanuljon sokat, a szakmunkákból pedig egyre nagyobb a hiány. Miért nézik le a szakmunkásokat?

Hihetetlen, de ez egy madárfészek!

Hihetetlen, de ez egy madárfészek!

2019-02-13

Egy igazán különleges dologra bukkantak az emberek, de mikor megtudták, hogy melyik madár készít ilyen fészket, akkor elcsodálkoztak. Ez a picike telepes veréb képes ekkora madárfészket alkotni!

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

2019-02-16

Hihetetlen az oka, amiért nem mos kezet ez a férfi immáron 10 éve! Elsőre azt gondolná az olvasó, hogy biztosan egy nagyon igénytelen férfiról van szó, pedig ő egy amerikai riporter!


2019-01-23 Eltűnt Moldován Katalin, fiatal magyar színésznő!

Életveszélyben a magyar színésznő, mert napokon belül megvakulhat! Eltűnt Moldován Katalin, a 16 éves színésznő, akit a "Kivégzés" című filmből ismerhetnek a nézők.

2019-02-15 8 dolog, melyet minden apa meg kell, hogy tanítson a fiának!

Az anyák nagyon fontos szerepet játszanak a gyerekek életében, de vannak olyan dolgok, melyeket egy fiú számára leginkább mégis az apák tudnak megtanítani.

2019-02-14 62 évesen szült gyereket ez a nő!

A 62 éves Lina Alvarez orvosként dolgozik Spanyolországban. Harmadik gyermekét szülte meg nemrégen. Ennyi idősen ő egy biológiai csodának számít, hogy teherbe tudott esni!

2019-01-24 Újra felkerül a képernyőre Süsü!! Teljesen új részekkel!

Te is szeretted a Süsüt? Gyerekkorunk egyik legmeghatározóbb mesealakja tér vissza újra a képernyőre, három teljesen új epizóddal! Te is nézni fogod? :)

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

Hihetetlen az oka, amiért nem mos kezet ez a férfi immáron 10 éve! Elsőre azt gondolná az olvasó, hogy biztosan egy nagyon igénytelen férfiról van...

A kekeckedő, kötekedő nők a legokosabbak - állítják a pszichológusok

Pszichológusok állítják, hogy minél kötekedőbb, kiállhatatlanabb és kekeckedőbb egy nő, annál okosabb és intelligensebb. Hogy mi bizonyítja ezt az...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.