Jogosítvány a kutyatartáshoz

Jogosítványt akarnak a kutyatartáshoz!

Szerző: vargazsanett - 2018.11.13.

Jogosítvány kellene a kutyatartáshoz, hiszen nem mindenki képes eleget foglalkozni kedvencével, nem mindenkinek van rá meg az anyagi kerete, pedig ezek nélkül nem lehet megfelelően állatot tartani!

Jogosítvány a kutyatartáshoz

“Szigorítani kell a kutyatartás szabályait és a felelős állattartást igazoló kutyajogosítványt kellene bevezetni!” – nyilatkozta Csemer Boglárka énekesnő, művésznevén Boggie, aki november 8-án, az általa szervezett fórumon felszólalt az őt és a kedvencét nemrégiben érő kutyatámadásról is. “Bárhogy próbáltam védeni őt, az ölésre készülő kutya nem tántorított: miután nagy nehezen sikerült kirángatnom a szájából Palkót, engem is megharapott” – írta Facebookon a posztjában Bogi. Mivel nagy visszhangot keltett ez a történet, úgy gondolták, hogy rendeznek egy eseményt, melyre több szakértőt meghívnak és a felelős kutyatartás fontosságáról beszélnek, illetve tartanak előadásokat.

 

Dr. Fodor Kinga, az Állatorvostudományi Egyetem Laborállat-tudományi és Állatvédelmi Osztályának munkatársa szerint heti rendszerességgel történnek hasonló kutyatámadások. A doktornő szerint a vonatkozó magyar jogszabályok kiemelkedők, nem ezzel, hanem az emberek mentalitásával van baj. Illetve nincsen olyan intézmény, mely sikeresen betartatná a gazdákkal az előírt szabályokat.

 

Az eseményen részt vett Andi Attila is, a gödöllői gyepmesteri telep vezetője, aki felhívta a figyelmet az önkormányzatok fontos szerepére is ebben a kérdésben. A telep egyébként Magyarországon kiemelkedő minőségben működik, – erre vonatkozóan ide kattintva találhatsz egy régebbi cikkünket – nem altatnak el egészséges állatot, minden évszakban próbálják megteremteni a kutyáknak megfelelő környezetet. Naponta többször vannak kiengedve az állatok sétára, jó minőségű, változatos étrendet és folyamatos orvosi ellátást tudnak biztosítani nekik. Igyekeznek jól kiválasztani az örökbefogadókat, de ha esetleg egy kutyus nem örökbeadható valamilyen oknál fogva, illetve problémásabb, velük a GKSK szakemberei foglalkoznak. Elkezdték már a nőstény kutyák ivartalanítási programját is, Attila úgy véli, hogy a jelenlegi helyzetben államilag kellene támogatni a nem tenyésztésre tartott állatok ivartalanítását, de ez a véleménye eléggé megosztotta a felszólalókat… 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket