Jól kereső hajléktalanok, jövedelmezőbb koldulni

Egyszerűbb és jövedelmezőbb koldulni, mint dolgozni! Vallottak a jól kereső hajléktalanok!

Szerző: vargazsanett - 2019.03.27.

Jól kereső hajléktalanok vallottak: Egyszerűbb és jövedelmezőbb koldulni, mint dolgozni! A 60 Nap az Utcán című televíziós műsorban Ed Stafford arra vállalkozott, hogy kiderítse miért él annyi ember az utcán!

Jól kereső hajléktalanok, jövedelmezőbb koldulni

Több hajléktalan is elmondta a véleményét, miszerint az élet az utcán sokkal egyszerűbb és jövedelmezőbb, mint munkát szerezni. A 60 nap az Utcán című televíziós műsorban Ed Stafford, egykori katonai parancsnok, aki maga is hajléktalan volt 2 hónapig, arra vállalkozott, hogy kiderítse, miért él olyan sok ember az utcán Londonban.

 

Először Ed egy Darren nevezetű férfiaval találkozott össze, aki elmondása szerint könnyedén megkeres egy nap akár 100£-t is, ami nagyjából 36.000 Ft. Ezzel az összeggel tér vissza brixtoni lakásába a “műszak” után.

 

Darren azt is elmondta, hogy egy jobb napján van, hogy 600£-t (kb. 219.000 Ft) is üti  markát, amikor becsípett kocsmázókra hajt. Elárulta, hogy jelentős bevételével sokkal kielégítőbb életet él, mintha egy takarítói munkát vállalna el valahol, amivel óránként csak 8£-t (kb. 3000 Ft) keresne meg.

 

Ed folytatva körútját, Neil-lel találkozik, aki, mint kiderült, szintén csak tetteti, hogy hajléktalan. Valójában egy 2 gyermekes apuka, akinek saját kétszobás háza is van.

“Egy kicsit szemétnek érzem magam, hogy nem vagyok hajléktalan.” – vallotta be Neil. Elmondása szerint könnyen összeszed 30£-ot (kb. 11.000 Ft) fél óra alatt, ha jól választja meg a helyet.

 

Darren a jó koldulás stratégiáit is megosztotta:

“Helyezkedj el úgy, hogy a hátad egy falnak tudd támasztani és tedd magad mögé a vagyonodat, hogy senki ne lophassa el. Ha kapsz egy 1£-os érmét, azonnal vedd ki az edényedből, mert valaki elveheti.”

“Vedd le a cipődet és tekerd be a lábadat hálózsákkal és újságpapírral, ezzel egy hajléktalan képét fested le magadról.”

 

Szóval ez a teljes igazság! A mai munkaundor sok emberben azt hozta elő, hogy bár van hol laknia, mégis hajléktalannak tettesse magát és koldulva szerezze meg a napi betevőre (sőt attól akár jóval többre is) a pénzt. Neked mi a véleményed erről? Nagyon csúnya dolognak tartod, hogy így átverik az embereket ezek a személyek, vagy inkább kreatívnak, hogy ilyet kitaláltak és meg tudnak élni a konkrét semmittevésből is?

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket