Csak egy biztos: jövőre jön az új Impreza

Csak egy biztos: jövőre jön az új Impreza

Szerző: kisbak.eva - 2019.04.25.

Két meglehetősen eltérő karosszériával tanulmányozza az új kompakt-generációt a Subaru, de már nem kell sokat várnunk az új autójára. Jövőre érkezik az új Subaru Impreza!

Érkezik az új Subaru Impreza

Jelenleg épp nincs a Subaru európai kínálatában Impreza nevű autó, mivel a két, még meglevő modellváltozatot kiszervezték, a szabadidő-autót egyszerűen XV, a sportos kivitelt meg STI néven kínálják. Jövőre azonban rögtön két, a tanulmányok alapján szemrevaló karosszériával tér vissza a japánok kompaktja.

 

 

Az a furcsa, hogy egymástól alig egy hónap eltéréssel mutatták be az ötajtós és a lépcsős hátú tanulmányt, mégis a két autó teljesen eltérő karosszériát kapott. Persze a fő vonalakban megegyezik a Tokiói Autószalonon bemutatott ötajtós és a Los Angelesi Autószalonon szedán karosszériáján, de a méretek alapján még elég messze van egymásról a kettő. Az ötajtós változat hossza 4400 mm, a szélesség 1880 mm, a magasság 1440 mm és 2670 mm a tengelytávolság, az eltérő adatok közé tartozik a lépcsős hátú hossza, a 4554 mm természetes, a szélesség azonban csak 1778 mm – ez pedig már egy számmal kisebb, mármint keskenyebb autót jelent.

 

 

Ennyire azért nem lesz rugalmas a Subaru új padlólemeze, amely a kompakt autónál debütál és a jövőben folyamatosan kerül majd a többi autó alá is, és jelentős tömegmegtakarítást ígér. Új fejlesztésű benzines boxermotorok kerülnek majd a motortérbe, amelyek legnagyobb újdonsága a közvetlen benzinbefecskendezés és a hengerlekapcsolás lesz. Várhatóan még tavasszal, valószínűleg a New Yorki Autószalonon megismerjük majd az új Imprezát, amely még 2016 vége előtt a kereskedésekbe kerül.

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket