Életveszélyes kajakozás a vulkáni láva között

Életveszélyes kajakozás a vulkáni láva között

Szerző: szdavid - 2014.01.21.

Három kajakos vállalkozott arra, hogy a Hawaii szigeten fekvő és működő Kilauea vulkán közelében fogják szelni a vizeket és közben egy rövid videót is forgatnak. Folyamatos életveszélyben, a csordogáló láva mentén a 90 fokra felhevült vízen készítettek szenzációs felvételeket.

Három kajakos vállalkozott arra, hogy a Hawaii szigeten fekvő és működő Kilauea vulkán közelében fogják szelni a vizeket és közben egy rövid videót is forgatnak. Folyamatos életveszélyben, a csordogáló láva mentén a 90 fokra felhevült vízen készítettek sz

 

 

A csoport vezetője, Alexandre Socci extrémsport-fotós szenzációs anyagot készített a brazil OFF csatorna Kaiak című műsorának. Az igazán extrém kajaktúrán készült felvételek a Hawaii szigetén fekvő Kilauea vulkán közelében készültek. Fontos megemlíteni, hogy a Kilaeue 1983 óta földünk egyik folyamatosan működő és legaktívabb vulkánja. A lávafolyam hőmérséklete eléri a 700- 1100 Celsius fokot, míg a víz hőmérséklete megközelíti akár a 90 fokot is.

 

A veszélyt fokozta, hogy a folyékony láva és a víz találkozásakor mérgező gázok is felszabadulnak, emellett a kajakosoknak semmilyen felkészültsége nem volt, hogy mennyire lehet megközelíteni a forró lávatömeget. 

 

Tekintsd meg az expedíció elképesztő képeit a galériában

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket