notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Életveszélyes kajakozás a vulkáni láva között

hirdetes

Életveszélyes kajakozás a vulkáni láva között

SZ.D.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Három kajakos vállalkozott arra, hogy a Hawaii szigeten fekvő és működő Kilauea vulkán közelében fogják szelni a vizeket és közben egy rövid videót is forgatnak. Folyamatos életveszélyben, a csordogáló láva mentén a 90 fokra felhevült vízen készítettek szenzációs felvételeket.

Három kajakos vállalkozott arra, hogy a Hawaii szigeten fekvő és működő Kilauea vulkán közelében fogják szelni a vizeket és közben egy rövid videót is forgatnak. Folyamatos életveszélyben, a csordogáló láva mentén a 90 fokra felhevült vízen készítettek sz

 

 

A csoport vezetője, Alexandre Socci extrémsport-fotós szenzációs anyagot készített a brazil OFF csatorna Kaiak című műsorának. Az igazán extrém kajaktúrán készült felvételek a Hawaii szigetén fekvő Kilauea vulkán közelében készültek. Fontos megemlíteni, hogy a Kilaeue 1983 óta földünk egyik folyamatosan működő és legaktívabb vulkánja. A lávafolyam hőmérséklete eléri a 700- 1100 Celsius fokot, míg a víz hőmérséklete megközelíti akár a 90 fokot is.

hirdetes

 

A veszélyt fokozta, hogy a folyékony láva és a víz találkozásakor mérgező gázok is felszabadulnak, emellett a kajakosoknak semmilyen felkészültsége nem volt, hogy mennyire lehet megközelíteni a forró lávatömeget. 

 

Tekintsd meg az expedíció elképesztő képeit a galériában

 

 

A csordogáló lávához közel merészkedő kajakosok igazán egyedi és elképesztő felvételeket tudtak készíteni, köszönhetően a bátorságuk mellett, a lávafolyam és a napfelkelte különleges fényviszonyának.

 

A kajakosok szerettek volna víz alatti fényképeket is készíteni azonban, a víz hőmérséklete miatt ez lehetetlen volt, nem beszélve az izzó lávafoltokról, melyek körös-körül lebegtek a vízen.

Lélegzetelállító felvételek és interjú a videóban

 

A csapat tagjai természetesen mindenkit óva intettek attól, hogy egy hasonló kalandban részt vegyenek, hiszen mint már említettük rendkívül veszélyes volt az egész expedíció.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

DJI Phantom drón

Még csak kacérkodsz a drónozás gondolatával, és még nem tudta elszánni magad arra, hogy... Tovább

Motor

A motor szónak több értelme lehet, de lényegében hasonló jellegű dolgokra utal, amikor... Tovább

Tovább a lexikonra