Kanyaró van Budapesten

Itt van a kanyaró Budapesten!

Szerző: vargazsanett - 2018.02.27.

Budapesten rég nem volt kanyaró, most egy 14 hónapos kislányt ápolnak az egyik fővárosi kórházban, aki még nem kapta meg a kanyaró elleni védőoltást. Minden szülőt figyelmeztetnek, a következőket kell tenni.

Kanyaró van Budapesten

Budapesten egy 14 hónapos gyermeket ápolnak kanyaró fertőződéssel, aki életkora miatt még nem kaphatta meg a védőoltást – írja a medicalonline dr. Novák Hunor értesülései alapján.A kanyaró elleni védőoltást 15 hónapos korban kapják meg a gyerekek kombinált védőoltás formájában (MMR- oltás, azaz kanyaró-mumpsz-rubeola oltás), majd 11 évesen emlékeztető oltást kapnak.A fővárosban nagyon rég nem volt kanyaró: most egy 14 hónapos, életkora miatt még nem oltott magyar kislány fertőződött meg, őt jelenleg is az egyik nagy budapesti kórházban ápolják – ezt dr. Kulcsár Andrea infektológus, védőoltási szakértő is megerősítette.

 

A kislány kanyaró fertőződését laboratóriumi vizsgálatok igazolták, és szinte biztos, hogy Budapesten kapta el a fertőzést, valószínűleg olyan tünetmentes emberektől, akik a környező országokból hozhatták be a kanyarót. A kislány már nem fertőz, de azt nem lehet tudni, hogy tőle hányan kaphatták el a betegséget. A kanyaró az egyik legfertőzőbb betegség! A következő oldalon elolvashatod, hogy mik a tünetei!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket