notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Karácsonyi filmek

hirdetes

A legjobb karácsonyi filmek

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Karácsonyi filmek

Igazából szerelem

A felsorolás végére hagytam Richard Curtis nagyszerű vígjátékát. Nem véletlen. Be kell vallanom (coming out következik!), az Igazából szerelem nem csupán a kedvenc karácsonyi filmem, hanem úgy általában az egyik kedvenc filmem. Volt egy időszak, amikor legalább havonta egyszer megnéztem. Tudom, sokan nem szeretik, giccsesnek tartják, de szerintem ez csak a karácsonyi, és általában, a szeretetről szóló filmekkel szembeni előítélet. Véleményem szerint az amúgy Oxbridg Mafiában gyökerező író-rendező, Richard Curtis pont megfelelő mértékben adagolja a humort, az öniróniát és a zseniális színészi alakításokat ahhoz, hogy a film ne feküdje meg a gyomrunkat. A magyar címet félrevezetőnek tartom. Találóbb lenne „Igazából szeretet”-nek fordítani, hisz erről van szó. Hiszen a sok szerelmi szál mellett ott van a frissen megözvegyült Liam Neeson és a mostohafia vagy Sarah és beteg testvére kapcsolata, illetve Peter és Mark barátsága, vagy a kiöregedett rocker, Billy – aki a Love is All Around karácsonyi feldolgozásával próbál ismét betörni a popiparba – és menedzsere fura munkakapcsolata. A film üzenete végül is egyszerű: a szeretet ott van mindenütt, csak meg kell látnunk.

hirdetes

Igazi sztárparádé: Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson, Hugh Grant, Ala Rickman, valamint a megunhatatlan Rowan Atkinson és Billy Nighly, akinek ez a film óriási lökést adott hollywoodi karrierjének.

hirdetes

A humorra pedig garancia Richard Curtis személye, akinek írói munkásságába olyan örökzöld filmek tartoznak, mint a Fekete vipera, Négy esküvő egy temetés, Sztárom a párom, vagy épp a Bridget Jones naplója. A történet olyan sok szálon fut, hogy szinte lehetetlen elmondani. De fölösleges is. Ez az a film, amit ne lehet hűen visszaadni, látni kell! Ha valakinek netán eddig kimaradt, akkor ragadja meg a lehetőséget, hisz erre a filmre is igaz, ami a Reszkessetek betörőkre: nem múlhat el karácsony nélküle.

Ne féljenek, most az eredeti jelenetet hoztam ide:

 

Plusz egy ráadásért lapozz egyet! Kihagyhatatlan film következik! :)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Világ körül

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy helyváltoztatását... Tovább

Iskola

Oktatási intézmény, gyakran a fiatalság ádáz ellensége. Az alapvető műveltség... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség