notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ki volt valójában Che Guevara?

hirdetes

Ki volt valójában Che Guevara?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Manapság egyre több embert látok feszítene Che Guevara arcképével a pólójukon, engem ez nagyon dühített régebben, meg is kérdeztem a viselőjüket, hogy tudja-e ki volt valójában ez az ember, tisztában van-e azzal, hogy miket tett? Természetesen a tízből nagyjából egy tudott valamit „hőséről”, a többi hebegett-habogott vagy elküldött melegebb éghajlatra egyből. Szerintem, ha már valakit annyira szeretsz vagy tisztelsz, hogy a pólódon hordod az arcképét, illene egy-két dolgot tudni róla. Most bemutatom nektek az igazi Che Guevarát, lehet, nem hordod többet a pólót.

 
Manapság egyre több embert látok feszítene Che Guevara arcképével a pólójukon, engem ez nagyon dühített régebben, meg is kérdeztem a viselőjüket, hogy tudja-e ki volt valójában ez az ember, tisztában van-e azzal, hogy miket tett?

Amit az emberek tudnak Che Guevaráról

Ernesto Rafael Guevara de la Serna 1928. június 14.-én született, orvos, politikus, marxista forradalmár, gerillavezér, kubai miniszter. Bár Argentínában látta meg a napvilágot, Fidel Castro 1959-ben „született” kubai állampolgárnak nyilvánította. A kubai forradalom egyik legendás vezetője, később a kubai Nemzeti Földreform Intézet, majd a Kubai Nemzeti Bank elnöke, 1961-1965 között ipari miniszter volt. Egy kudarcot vallott kongói kísérlet után Bolíviába próbálta meg a kubai forradalmat „exportálni”, de a hatóságok elfogták és kivégezték. Rajongói a humanista forradalmárt látják benne, erkölcsi szigorát, az emberi méltóság és szabadság iránti elkötelezettségét méltatják, sokan forrófejű politikai kalandornak tekintik. Négy évtizeddel halála után legendává vált a forradalmár, aki az „ördögi elnyomók” ellen harcolt, így vonult be a történelembe, mint a szabadság romantikus szimbóluma.

hirdetes

Lapozz tovább és nézd meg Che valódi arcát....

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Orvos

Az orvosok feladatukat tekintve a különböző betegségek gyógyításával foglalkoznak. Az... Tovább

Város

A város olyan közigazgatási egység, aminek jogilag meghatározott státusza van, általában... Tovább

Tovább a lexikonra