notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ki volt valójában Che Guevara?

hirdetes

Ki volt valójában Che Guevara?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Manapság egyre több embert látok feszítene Che Guevara arcképével a pólójukon, engem ez nagyon dühített régebben, meg is kérdeztem a viselőjüket, hogy tudja-e ki volt valójában ez az ember, tisztában van-e azzal, hogy miket tett? Természetesen a tízből nagyjából egy tudott valamit „hőséről”, a többi hebegett-habogott vagy elküldött melegebb éghajlatra egyből. Szerintem, ha már valakit annyira szeretsz vagy tisztelsz, hogy a pólódon hordod az arcképét, illene egy-két dolgot tudni róla. Most bemutatom nektek az igazi Che Guevarát, lehet, nem hordod többet a pólót.

 
Manapság egyre több embert látok feszítene Che Guevara arcképével a pólójukon, engem ez nagyon dühített régebben, meg is kérdeztem a viselőjüket, hogy tudja-e ki volt valójában ez az ember, tisztában van-e azzal, hogy miket tett?

Amit az emberek tudnak Che Guevaráról

Ernesto Rafael Guevara de la Serna 1928. június 14.-én született, orvos, politikus, marxista forradalmár, gerillavezér, kubai miniszter. Bár Argentínában látta meg a napvilágot, Fidel Castro 1959-ben „született” kubai állampolgárnak nyilvánította. A kubai forradalom egyik legendás vezetője, később a kubai Nemzeti Földreform Intézet, majd a Kubai Nemzeti Bank elnöke, 1961-1965 között ipari miniszter volt. Egy kudarcot vallott kongói kísérlet után Bolíviába próbálta meg a kubai forradalmat „exportálni”, de a hatóságok elfogták és kivégezték. Rajongói a humanista forradalmárt látják benne, erkölcsi szigorát, az emberi méltóság és szabadság iránti elkötelezettségét méltatják, sokan forrófejű politikai kalandornak tekintik. Négy évtizeddel halála után legendává vált a forradalmár, aki az „ördögi elnyomók” ellen harcolt, így vonult be a történelembe, mint a szabadság romantikus szimbóluma.

Lapozz tovább és nézd meg Che valódi arcát....

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Közösség

Szótár

Lámpa

Lámpák nélkül elképzelhetetlen lenne az élet – a legelterjedtebb... Tovább

Túrázás, túrák

A túrázás a világ egyik legkedveltebb sportja. Bizony, sokan nem is tudják, hogy hosszú... Tovább

Tovább a lexikonra