Elképesztő felvételek: eltűnt a víz a Balatonból az időjárás miatt

Elképesztő felvételek: eltűnt a víz a Balatonból az időjárás miatt

Szerző: noemivida - 2021.10.22.

Elképesztő felvételek születtek a Balatonnál, de most nem a napsütés, a vidám hangulat, a pazar panoráma, vagy valami szép látnivaló, hanem az időjárás miatt. Kibillent a Balaton a viharos szélben.

Kibillent a Balaton

Elképesztő felvételek a Balatonról

A természet és az időjárás valóban csodákra épes. Ezt pedig ezek a lélegzetelállító, de egyben kissé megdöbbentő és aggodalomra okot adó fotók is bizonyítják. Kilátszik a Balaton medre a balatonfenyvesi partszakasznál 2021. október 21-én. Az erős dél-nyugati szél kibillentette medréből a Balaton vizét. MTI/Varga György Te láttad már így a magyar tengert?

 

Milyen idő várható a hétvégén?

Az OMSZ időjárás előrejelzése alapján ilyen idő várható a hétvégén. Szombaton döntően túlnyomóan napos, csapadékmentes időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de a Dél-Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak is. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14, 15 fok körül alakul. Vasárnap a hajnali ködfoltok megszűnését követően túlnyomóan derült, napos idő várható, azonban északkeleten kevés gomolyfelhő képződhet. Csapadék nem várható. A szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalban nagy területen fagyhat, általában -5, +2 közé hűl le a levegő, a fagyzugokban azonban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 10, 15 fokos csúcsértékeket mérhetünk.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket