Vajon milyen állásokat fenyeget a technológiai forradalom?

A veszélyeztetett állások listája - te is elbúcsúzhatsz hamarosan a munkádtól?

Szerző: kvothe - 2017.02.14.

Kezdhetünk félni? Vajon milyen pozíciókat kell majd otthagyniuk a dolgozóknak, miután egyre több feladatot látnak el a gépek? Feleslegessé válik majd megannyi munkahely?

Vajon milyen állásokat fenyeget a technológiai forradalom?

A technológia már évszázadok óta megkönnyítette az emberek munkáját. A keréktől kezdve a nyomdagépen keresztül, egészen a digitális konferenciabeszélgetésekig, minden korban újabb és újabb találmányok születtek.

 

Sokan viszont attól félnek, hogy a technológiai forradalom hamarosan armageddonná növi ki magát: a gépek egyre több helyen leváltják majd a munkásokat, akik évtizedek során tökéletesítették tudásukat egy-egy adott területen.

 

 

A félelem több okból is reális: a robotok (egy-egy feladat vagy feladatsor elvégzésére készített gépezetek) sokkal kevesebb odafigyelést igényelnek, olcsóbb a fenntartásuk és rengeteg emberi hiba kiküszöbölhető velük.

 

Manapság nagy dolog, ha az ember képes állást találni magának, megtartani pedig külön művészet is lehet. Az élet nem igazán megy tovább folyamatos kereset nélkül, így hát ez a téma sokakat érint!

 

Lássuk tehát a veszélyeztetett állásokat!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket