9 jellegzetes mondat, amit csak akkor mondunk, amikor éppen füllentünk

9 jellegzetes mondat, amit csak akkor mondunk, amikor éppen füllentünk

Szerző: vargazsanett - 2019.12.07.

9 jellegzetes mondat, amit csak akkor mondunk, amikor éppen füllentünk

Vannak azonban jellegzetes kifejezések, szavak, illetve viselkedési formák, amelyeket, ha hallunk vagy tapasztalunk, akkor érdemes szemfülesnek lennünk, mert nagy valószínűséggel be akarnak húzni minket a csőbe. Fontos ezeket megjegyeznünk és elővigyázatosnak lennünk, hogy adott esetben időben le tudjuk szerelni az(oka)t, aki(k) meg akar(nak) vezetni bennünket. Nézzünk meg 9 jellegzetes szófordulatot, mondatot, amelyek elhangzásakor ideje Sherlock Holmes módba kapcsolnod!

 

Természetesen vannak teljesen hétköznapi kifejezések is, melyeket csupán az adott helyzet vagy a körülmények tesznek gyanússá. Ezért nagyon fontos állandóan résen lenni és kielemezni a kétes helyzeteket!

 

1.    „Ó, én ilyet soha nem tennék!”

Persze vannak élethelyzetek, amikor egyértelműen komolyan gondoljuk ezt a mondatot, de ha valaki hajlamos állandóan ezt hangoztatni, akkor vegyük észre, hogy ezzel valószínűleg csak meg akarnak minket vezetni!

 

2.    „Hát, az igazat megvallva…”

Aki így kezdi a mondandóját, az már sajnos elég gyanús. A legtöbbször egy ilyen kezdés után csak egy kitalált mesét hallunk és mentegetőzést. Sok esetben körülményesebben és kifinomultabban fogalmaznak a füllentők, több felesleges részletet is beleépítve történetükbe.

 

3.    „Hogy kételkedhetsz bennem?”

Ez a kérdés tipikusan azt a célt szolgálja, hogy a helyett, hogy valaki mást, inkább saját magadat kérdőjelezd meg. Elérik, hogy rosszul érezd magadat, amiért kételkedsz a másikban és ezt olyan ügyesen csinálják, hogy a beszélgetés végére el is felejtetted, hogy mi volt a kiindulópont, annyira el vagy foglalva azzal, hogy magadra haragudj.

 

4.    „Én nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna”

A hazugok hajlamosak nem letagadni tetteiket vagy amit mondtak, hanem egyszerűen eljátszani, hogy meg sem történtek. Nehéz vitába szállni egy olyan kijelentéssel, hogy nem emlékszik valaki valamire. Ettől függetlenül, ha hazugságon kapsz valakit, ne engedd, hogy félre vezessenek egy ilyen hárítással.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket