Kínai földrengés emlékére

Hihetetlen emlékmű Kínából

Szerző: tpalee - 2019.07.02.

Hozzászokhattunk, hogy Kínában nem igazán úgy működnek a dolgok, ahogyan mi azt itt, Európában megszokhattuk. Nálunk ha történik valamiféle balszerencse, tragédia, azokon szeretünk minél gyorsabban túljutni. Minél gyorsabban szeretnénk átvészelni. Nézd meg, hogy ők milyen hihetetlen módon reagáltak! 

 

Elképesztő, hogy mit tettek a kínaiak

 

De ez most Kína és ott teljesen máshogyan gondolkodnak az emberek. Nem mondjuk, hogy jól, vagy rosszul, csak teljesen máshogyan.Tökéletes példa rá Pejcsuan városa. Itt 2008-ban volt egy pusztító erejű, 7,9-es erősségű földrengés. Az elképesztő erejű pusztítást jól példázza, hogy a térségben 90 ezer, míg a városban 8600 ember lelte halálát. Épületek százai és közintézmények, így persze iskolák is összedőltek. A gyerek áldozatok száma így sajnos szintén magasra rúgott.Az állapotokat az sem könnyítette meg, hogy a földcsuszamlások beterítették a romokat.

 

Ennek a szörnyű tragédiának szerettek volna emléket állítani a túlélők, akik közül mindenkit a 20 kilométerrel arrébb fekvő Jungcsanba költöztettek.A kormány nem hozatta rendbe az épületeket, nem takarította el a romokat, hanem mint egy mementóként, emlékül állította az utókornak, hogy emlékezzenek: valaha itt állt egy város, a neve Pejcsuan, melynek lakosai életükkel fizettek egy szörnyű tragédiáért.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket