Lenyűgöző mesterséges szigeteket hozott létre Kína

Kína lenyűgöző, mesterséges szigetei – elképesztő mérnöki csodák!

Szerző: kvothe - 2016.11.24.

Nézd meg, hogy milyen hihetetlenül látványos mesterséges szigeteket építettek a kínaiak! Szerinted mit találnak ki legközelebb?

Lenyűgöző mesterséges szigeteket hozott létre Kína

Amikor Kína kerül szóba, mi az első dolog, ami eszünkbe jut? Olcsó márkautánzatok? Az elképesztően népes lakosság? Esetleg a temérdek okostelefon, amelyek olcsó alternatívákat kínálnak nevesebb társaik mellett?

 

Annak, hogy Kína a legérdekesebb országok közé tartozik, számos oka van, és minden nap kiderül róla valami rendkívüli, ami az egész világot meglepetésként éri. A Spratly-szigetek is ilyen csodának számítanak.

 

A Spratly-szigetek a Dél-kínai-tengerben találhatók. Sokáig zajlott a vita, hogy végül is kihez tartoznak a mesterséges földdarabkák, ugyanis a Fülöp-szigetek is igényt tartott rájuk – és később papíron meg is kapták a jogokat hozzájuk.

 

Kína ennek ellenére nem hagyott fel a szigetek fejlesztésével. Nézzük tehát, hogy milyen látványos ’tengeri szárazföldeket’ hoztak létre!

 

A képeken jól látható, hogy az összes rendelkezésre álló helyet tökéletesen kihasználták.

A szigetek telis-tele vannak kisebb-nagyobb épületekkel.

Sok szigeten még kifutópálya is van, hogy repülőkkel is megközelíthetők legyenek.

 

Még több kép a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket