Kínában az állam aktívan fellép a keresztények ellen

Ezt teszi a kínai állam a keresztényekkel

Szerző: kvothe - 2016.11.12.

Templomokat rombolnak le, rendőrosztagokat vetnek be a vallás követői ellen.

Kínában az állam aktívan fellép a keresztények ellen

Nem mindenki tudja ezt Kínáról, de az ázsiai ország hivatalosan is ateista állam. Az utóbbi években a kormány aktívan „vadászta” a kereszténységet az országban, ez pedig számos, olykor erőszakos zavargáshoz is vezetett már.

 

Az egész akkor kezdődött, amikor a magukat kereszténynek valló emberek száma rohamosan nőni kezdett Kínában. 2010-ben az országban 9 millió katolikust és 59 millió protestáns keresztényt számoltak össze (ehhez képest 2010-ben Kína lakossága 1,3 milliárd fő volt). Az ateista kormány ekkor döntött úgy, hogy elnyomja a jogaikat követelő vallásos csoportokat.

 

2014-ben a kormány megvádolta a Wenzhou városban található Sanjiang templomot, mondván, hogy a megengedettnél négyszer nagyobb területre építkeztek. Az egyhetes vitát követően a templomot végül az állam parancsára ledózerolták. Később tovább folytatódtak a zavargások, még ugyanazon év júliusában egy három méteres keresztet is eltávolítottak egy másik templomról, szintén Wenzhou városában. Ugyanazon a héten többezernyi rendőrtisztet vezényeltek ki egy Taizhou-ban található templom elé, ahol egy vallásos tömeg tüntetett éppen.

 

Ez azonban nem minden, a helyzet csak tovább fajult – lássuk a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket