Így látnak minket a kisbabák

Te tudtad, hogy milyen az arcod kisbabád szemében? Most megmutatjuk!

Szerző: kvothe - 2016.11.23.

Ha a babaágy fölött mosolyogsz a gyermekedre, akkor lehet, hogy jobban teszed, ha egy kicsit közelebb hajolsz hozzá – állítják a kutatók.

Így látnak minket a kisbabák

Kisbabánkat nézegetve büszkének és boldognak érezhetjük magunkat. Ő képviseli a holnapot, benne látjuk a jövőt – ő azonban nem biztos, hogy elég jól lát bennünket. Ezt a tényt bizonyította egy hivatalos tudományos kutatás.

 

Az Oslói Egyetemen technológiai, matematikai módszerekkel, és korábbi teszteket felhasználva az újszülöttek vizuális készségeit vizsgálták, hogy megállapítsák, hogy hogyan képesek arcokat megkülönböztetni a csecsemők.

 

Az eredmények azt mutatják, hogy egy két- vagy háromnapos kisbaba már képes kivenni az arcvonásokat, talán még az érzelmeket is, körülbelül 30 centis távolságról – gyakran ilyen távolságra vannak az anyák a babáiktól.

 

 

Azonban ha ez a távolság hatvan centire nő, azon túl már túl homályossá válik látásuk, hogy tiszták legyenek számukra az arcok és az azon megjelenő érzelmek.

 

A következő oldalon láthatjuk az ábrát, amely megmutatja, hogyan látnak minket a kisbabák!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket