Gyúgyszertúladagolás miatt került kórházba a kisfiú

Túladagolással szállítottak kórházba egy 4 éves kisfiút

Szerző: kvothe - 2016.11.16.

A kisfiút egy londoni kórházba szállították, mert testsúlya rohamosan csökkent – rendszeresen hányt és nem volt étvágya.

Túladagolás

A modern orvostudomány mára mára képes számtalan csodára az újabbnál újabb készítmények alkalmazásával. Rengeteg olyan betegség gyógyítható, amelyek 10-20-100 évvel ezelőtt veszélyesnek számítottak, ugyanis nem volt ellenük ismert kezelési mód, vagy gyógyszer.

 

Mi van azonban, ha egy adott készítményből túlságosan sokat adagolunk be magunknak? Szervezetünk talán éppen ilyenkor nem elég erős ahhoz, hogy megvédjen bennünket az esetleges fokozott mellékhatásoktól, hiszen pont azért keressük a gyógyszerek segítségét, mert gyengék vagyunk.

 

Néha pedig pont egy gyerek az, aki áldozatul esik egy-egy ilyen túladagolásnak, ahol felnőtteknek előírt, vagy még nekik is túl soknak számító gyógyszert kap egyszerre. Ez történt azzal a négy éves kisfiúval is, akit súlyos tünetekkel szállítottak kórházba Londonban.

 

A jelentés szerint a megszokottnál sokkal több folyadékot ivott és sokkal többet is adott le rövid idő alatt. A fiú korábban teljesen egészséges volt, csupán  autizmus spektrum betegség (ASB, ASD) tüneteit mutatta.

 

A szakértők megvizsgálták a fiút, később pedig kiderült, hogy mi baja volt…

 

A következő oldalakon mindenki számára fontos információkat közlünk a gyógyszerekkel kapcsolatban!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket