15 klasszikus őszi film: ezek a filmek feldobják az őszi estéket

15 klasszikus őszi film: ezek a filmek feldobják az őszi estéket

Szerző: noemivida - 2021.10.25.

Az ősz beköszöntével kezdetüket veszik a rövidebb nappalok és a csípős időjárás. Ilyenkor az ember előszeretettel tölti inkább otthon szabadidejét, ahol kényelmesebb körülmények között pihenhet. Ha odakint fagyosra fordulnak a körülmények, az egyik legjobb időtöltés keresni egy hangulatos filmet, és pihenni egy kicsit. Mai cikkünkben ilyen klasszikus, jellegzetesen őszi vagy őszi hangulatú filmeket sorolunk fel, amik tökéletesen passzolnak ehhez az évszakhoz!

15 klasszikus őszi film

Legjobb őszi filmek: Holt költők társasága (1989)

Ha ősz, akkor irány vissza az iskolába, és ki ne szeretne olyan osztályba járni, ahol Robin Williams tölti be a pedagógusi szerepet? Ebben klasszikus drámában egy elszánt tanár arra ösztönzi diákjait, hogy szakítsanak az elavult hagyományokkal, és próbálják megtalálni önmagukat.

 

Legjobb őszi filmek: A fantasztikus Róka úr (2009)

Az ősz színei tökéletesen adják magukat Wes Anderson animált látványvilágához. A fantasztikus róka úr (amelyet Roald Dahl regénye ihletett) a rendező sajátos humorával szórakoztatja az egész családot egy szeretnivaló, izgalmas és látványosan prezentált történetben.

 

Legjobb őszi filmek: Szent Elmo tüze (1985)

Ez az őszi klasszikus egy csapat huszonéves rögös mindennapjaiba kalauzolja el a nézőket, akik a nagybetűs élet első lépéseit igyekeznek megtenni ballagásuk után. A történethez Új-Anglia pazar őszi tájai adják a hátteret, aminél sárgább látványt keresve sem találnánk.

 

Legjobb őszi filmek: Good Will Hunting (1997)

Matt Damont és Ben Afflecket a Good Will Huntingnak köszönhetően fedezte fel a filmvilág, ugyanis nem csak szerepelnek az alkotásban, hanem a forgatókönyvet is ők ketten írták meg. A film középpontjában Will, a fiatal zseni áll, akit viselkedése miatt pszichológushoz küldenek. Itt találkozik Williams zseniálisan alakított karakterével, aki szokatlan módszereivel próbálja megfejteni a fiú problémáit, és segíteni neki eligazodni az életben.

 

Legjobb őszi filmek: Ősz New Yorkban (2000)

Ha a Good Will Hunting közben nem fogyott el az a 100-as csomag zsebkendő, akkor ez az őszi New Yorkban játszódó szerelmi történet biztosan felhasználja majd a maradékot. Richard Gere egy korosodó nőcsábászként szeret bele egy fiatal, de halálos beteg nőbe (Winona Ryder).
 

Lapozz, mert mutatunk még szuper őszi filmeket!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket