notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Költők, írók a facebookon

hirdetes

Költők, írók a facebookon

Bohács Ádám
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Madách Imre Gimnázium diákjai elkészítették híres írók, költők profiljait a facebookon. Érdekes kezdeményezés volt, de a diákok elmondása szerint nagyon sokat tanultak belőle, mivel az adatlapokat úgy kellett kitölteniük, hogy megfeleljenek a valóságnak, mintha Petőfi Sándor vagy Arany János ma is élne. Így elkészítették például Szendrey Júlia profilját is.

A Madách Imre Gimnázium diákjai elkészítették híres írók, költők profiljait a facebookon. Érdekes kezdeményezés volt, de a diákok elmondása szerint nagyon sokat tanultak belőle.

Vajda Éva irodalomtanár kezdeményezésére a budapesti Madách Imre Gimnázium 11. évfolyamos tanulói készítették el több költő facebook adatlapját. A diákok 4-5 fős csoportokban dolgoztak, a csoportok kihúzták a XIX. századi költők neveit és nagyjából egy hét leforgása alatt elkészítették a profilokat. Többek között megjelent a facebookon Petőfi Sándor, Kölcsey Ferenc, Arany János.

A feladat azt tartalmazta, hogy a profilok alkalmazkodjanak a költők személyiségéhez, tartalmazzanak irodalmi-közéleti ismereteket. Így létrehozták többek között Szendrey Júlia és Prielle Kornélia profilját is, hogy bővíthessék a kommenteket.

 


Eléggé meglepődtem én is, amikor például Petőfi Sándor ismerősnek jelölt, de a kezdeményezés többféle érzést váltott ki bennem, mivel sajnos vagy nem sajnos, de a jövő mindenképpen az internet világa, ugyanakkor a gyerekeknek a könyvekből, a tanároktól kellene tanulniuk. Biztos vagyok benne, hogy akik részt vettek a projektben, nagyon sokat tanultak az alatt az idő alatt, amíg a profilokat készítették, ugyanakkor szerintem sok fiatal ezekből a profilokból nem tanulni fog, hanem poénkodni rajta. Mindenesetre ne legyen igazam és mindenki olvassa, nézegesse a képeket és ismerje meg a híres költők életét, költeményeit.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Sajt

A sajt egy tejből készült, zsíros étel. Számtalan sajtféle létezik, ezeket pedig állaguk,... Tovább

Kocsma

A kocsmák napjainkra rendkívül népszerű találkozási helyekké nőtték ki magukat. A kocsmát... Tovább

Tovább a lexikonra