notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kora tavaszi pontyhorgászat

Kora tavaszi pontyhorgászat

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Minden horgász hatalmas mosollyal szokta nyugtázni az első, igazán meleg napsugarakat kora tavasszal. Aki télen is rendszeresen jár horgászni, láthatja, hogyan tűnik el a jég a tóról, hogyan költözik vissza az élet a környékre, és a hideget már csak a sör hőmérséklete juttatja eszünkbe. A halak mozgása is kezd észrevehetővé válni a tó bizonyos pontjain. Ezeket a pontokat kell megtalálnunk, és biztos kapás lesz az eredmény.

Kora tavaszi pontyhorgászat

Előnyös helyek

A legfontosabb dolog a megfelelő hely megtalálása a megfelelő időben. Persze ez elsőre teljesen lehetetlennek tűnik, de ne legyünk ennyire borúlátóak, a pontyokat könnyebb megtalálni, mint azt sokan gondolnánk. Érdemes olyan tavat választani, ahol máskor is horgásztunk már tavaszi időszakban, mivel ez megkönnyíti a pontylelőhelyek keresését. A legjobb, ha kis vízfelületeket keresünk, ahol az átlagos mélység 4 méter körül mozog, amelyet a déli napsugarak jól meg tudnak világítani. Ezek a vizek könnyen felmelegszenek, ezért előszeretettel keresik őket a pontyok. A part melletti nádasok is rendkívül jól tartják a hőt, azért a nádas széle is jó kiindulási pont lehet.

 

A csali

A hely kiválasztása után jöhet a csal és etetőanyag kiválasztása. Etetésre sajnos kora tavasszal is szükség van, de nem árt betartani a kevesebb több szabályát. Az etetőanyag és a csali mindig jó, ha megegyezik.

Kora tavasszal az egyik leghatékonyabb végszerelék a „Frightner-Rig” lehet. Egy 25 lbs horogelőkére felhúzunk két szilikon csövet. A horog felöli részen egy 2 cm-es darabot és forgó felöli végére pedig egy 1,5 cm hosszú darabot használjunk. A hajszál előkét és az előke zsinórt hurokkötéssel a horogfülhöz kell rögzíteni. A szilikon csövet rá kell húzni a csomóra úgy, hogy a hurokból kb. 0,3 cm szabadon maradjon. Az előke úgy működik, hogy az óvatos ponty felszívja a csalit, és amikor a szája a szilikon csőhöz ér, megijed és megpróbálja minél előbb kiköpni a csalit, amivel hal megakasztja saját magát. Ez a szerelék tavasszal működik a legjobban, amikor a halak még nagyon óvatosak.

hirdetes

 

Ha te is szeretnél jó minőségű és hatékony bojlival horgászni, látogasd meg Magyarország egyik legnagyobb pontyhorgászattal foglalkozó webáruházát.
Kattints ide!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Méz

A méz egy emberi fogyasztásra alkalmas, különleges anyag, amelyet a méhek állítanak elő a... Tovább

Róka

A róka egy viszonylag kis termetű ragadozó emlős állat, amely többnyire erdős-mezős... Tovább

Tovább a lexikonra