Megduplázódott a kórházban kezeltek száma, sok köztük a fiatal, a tünetek is mások

Megduplázódott a kórházban kezeltek száma, sok köztük a fiatal, a tünetek is mások

Szerző: noemivida - 2021.03.11.

Az elmúlt egy év másról sem szólt, mint a koronavírusról, a járvány enyhítésére tett lépésekről, és olyan dolgokról, aminek bármi köze is van a koronavírushoz. Eltelt egy év, és sajnos semmi sem változott, legalább is nem a jó irányba. A Telexnek nyilatkozott egy nevének elhallgatását kérő kórházi dolgozó, és nem közölt túl jó híreket.

A koronavírus harmadik hulláma veszélyesebb

Megduplázódott a kórházban kezelt betegek száma

Ha valaki nyomon követi a számokat, minden nap elolvassa a friss híreket, reggelente meghallgatja a rádió híradását, akkor bizonyára tudja, hogy milyen magasak a számok, az új fertőzötteké, az elhunytaké, a kórházban kezelteké, és a lélegeztetőgépen lévőké is. Rekordokat döntenek ezek, sajnos nagyon szomorú rekordokat. A kórházi helyek szűkösek, vannak olyan helyek, ahol megtelt minden ágy, de máshol sem fényesebb a helyzet, újabb és újabb részlegeket kell nyitni, a dolgozók nemhogy kimerültek, szó szerint depressziósak, ezt a terhelést senki sem tűri jól. A nyilatkozó elmondta, hogy miután látták év elején a szomszédos országok statisztikáit, számítottak rá, hogy megugrik a betegek száma, de ekkora robbanásra senki sem számított. Mai (március 11.) adat: Kórházban 8329 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen.

 

A fiatalokra is veszélyes

Azzal együtt, hogy nagyon sokan kerülnek kórházba, az a tendencia is megfigyelhető, hogy egyre fiatalabbak is. Még az előző hullámokban főleg az idős, krónikus betegek kerültek be a kórházakba, addig most fiatalabbak is sokan vannak, akiknek nincsenek komolyabb problémáik. 

 

„Harminc-, negyven-, ötvenévesek jönnek súlyos légzési nehézségekkel, de volt, hogy húszéves betegért is nagyon aggódtunk, mert nagyon súlyos volt az állapota. Döbbenetes volt látni, hogy mennyire sok fiatal kerül be…. Most több az olyan ember, aki szinte teljesen egészségesen kerül be. Vannak persze olyan betegek is, akiknek van egy kis túlsúlya, vagy egy gyógyszerrel karbantartható magas vérnyomása, de amúgy nincsenek súlyos alapbetegségeik. Tényleg szinte össze sem lehet hasonlítani a korábbi időszakokkal. És ezek a fiatalabb emberek is mennek az intenzívre, és vannak, akik meg is halnak közülük.”

 

Mások a tünetek is

Megjelent többféle mutáció is, a legújabb variánsról, ami minden eddiginél veszélyesebb, ITT írtunk. Ezek miatt pedig kicsit a betegség lefolyása is megváltozik, merőben mások a tünetek is, mint az első hullámban.

„Alig-alig van olyan, akinek íz- és szaglásvesztése van, most sokkal gyakoribbak a komoly alsó légúti tünetek, a fulladás, a kínzó, száraz köhögés, a tüdőgyulladás. Az előző hullámnál a legyengültség volt a jellemző, a végelgyengülés-szerű tünetek domináltak, most sokkal több olyan ember jön, aki fullad.”
 

 

Hogyan védekezz a koronavírus ellen? Lapozz a következő oldalra a tanácsokért!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket