Egy tanulságos mese a türelemről

Az egyetlen lecke, amit MINDEN gyereknek meg kell tanulnia!

Szerző: kvothe - 2017.02.20.

Szánj néhány percet arra, hogy elolvasd ezt a tanulságos és őszinte kis sztorit, mert ez után másképpen tekintesz majd a körülötted lévő emberekre, és megváltozik a türelemről alkotott véleményed!

Egy tanulságos mese a türelemről

Egy olyan világban élünk, ahol bármi csupán egyetlen kattintásnyira van tőlünk. Mindenki mindig rohan valahová, és elvárja, hogy minden elsőre sikerüljön. Ez az elvárás azonban nem feltétlenül felel meg a valóságnak, és sajnos sokan a legapróbb hibákat tapasztalva kijelentik, hogy el van rontva az egész napjuk. Az azonnali eredmények idejében járunk, ahol a türelem csupán a múlt egyik visszhangja.

 

Ha te is úgy érzed, hogy eleged van ebből a rohanásból, akkor ez a történet biztosan elnyeri majd a tetszésedet.

 

Négy ifjú, négy évszak, egy körtefa

 

Volt egyszer egy férfi, akinek négy fia született. Meg akarta tanítani nekik, hogy az azonnali ítélkezés soha nem helyes, de szerette volna, ha ezt saját maguk tapasztalják meg. Elhatározta tehát, hogy egy különleges feladattal bízza meg őket: egy távoli helyre küldte négy fiát, hogy megkeressék ugyan azt a körtefát.

 

A fiatalok közül egyszerre csak egy indulhatott útnak, és mind a négyen egy-egy különböző évszakban keresték fel azt a bizonyos fát. Az első fiú télen utazott el, a második tavasszal, a harmadik nyáron, a negyedik, és utolsó pedig ősszel.

 

Amikor az utolsó fiú is visszatért, édesapjuk megkérdezte tőlük, hogy milyennek látták a körtefát. Mindegyikőjük más választ adott.

 

Mit válaszoltak a fiúk, és mit tanított ezzel az idős férfi négyüknek? A következő oldalon eláruljuk…

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket