Kötelezhetik a tanulókat arra, hogy focizzanak

Elképesztő…tantárgy lesz a foci?

Szerző: bohacs - 2018.12.03.

Higgyétek el, hogy nem csak ti, de én is meglepődtem, amikor megláttam ezt a hírt, ugyanúgy reagáltam rá, mint a legtöbb ember. Azt mondogattam magamnak, hogy nem, ez biztos csak egy vicc, vagy csak kamu hír, de rá kellett jönnöm, hogy semmi ugratás nincsen benne, valóban tantárgy lehet a labdarúgás. Olvasd el a részleteket cikkemben, melyben megosztom a véleményemet is veletek!

A labdarúgás is kötelező tantárgy lehet

 

Magyarország és a labdarúgás

 

Ugye, gondolom, azt mindenki tudja, hogy a magyar labdarúgás nagyon szép múlttal rendelkezik, volt nekünk egy Aranycsapatunk, Albert Flóriánunk, Puskás Ferencünk és még sorolhatnám a neveket. Minden nagyon szép és jó volt, ott voltunk szinte minden világversenyen, köze jártunk ahhoz is, hogy a világ legjobbjai legyünk. Aztán történt valami….valami, amiről jobb, hogyha nem is beszélünk, nem is teszem. A lényeg az igazából, hogy amikor ez megtörtént, akkor a magyar foci megindult a lejtőn lefelé, de nem ám szépen lassan, és néha megállva, nem, nagyon gyorsan és nagyon mélyre. Azt azért hozzátenném, hogy mindig van lejjebb, ezt el lehet mondani a magyar labdarúgásra is, sokszor megtörtént már, hogy azt mondtam, jó, most kikaptunk a világ 300. helyezett csapatától, ettől tényleg nincs lejjebb…megcáfoltak. Na, de ne térjünk el a lényegtől, ami pedig az, hogy szép múltunk van, a jelenünk csúfos, a jövőnk pedig kérdéseses, és most csak a labdarúgásra gondolok.

 

Szépen épülnek a stadionok az országban mindenhol, amik szinte teljesen üresen állnak. Emlékezhetünk jó pár olyan stadionra, amit megépítettek, mára már viszont a gaz a legnagyobb úr benne. Nekem speciel nincs gondom a stadionépítéssel, a méretekkel és az áraikkal annál inkább, mivel fölöslegesnek érzek ekkora beruházást. A magyar foci folyamatosan hanyatlik, évről évre csökken a színvonal, akadémiák épülnek itt-ott, amik kinevelik a fiatal játékosokat, akiknek igazából a zselé a hajukban sokkal fontosabb, mint az, hogy le tudjon venni egy labdát úgy, hogy ne pattanjon el tőle 10 méterre. És akkor most rá is tértem arra, hogy vannak akadémiák ugye, ahol labdarúgókat szeretnének nevelni, és mégis jön egy olyan előterjesztés, hogy a labdarúgás legyen kötelező tantárgy…agyrém…a következő oldalon elmondom erről is a véleményem, valamint arról is beszélek, hogy szerintem mi illene inkább a tantervbe.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket