Orbán Viktor kedvenc sportja akár kötelező tantárgy is lehet

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Február 24. - Mátyás
hirdetes
 | Szerző: BD
címkék:

Kötelező tantárgy lehet a foci

hirdetes
Kötelező tantárgy lehet a foci

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Úgy fest a dolog, hogy a labdarúgás, mint kötelező tananyag bekerülne a középiskolai tantervekbe. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere egy módosítási előterjesztést nyújtott be a kerettantervhez az ügy érdekében.

A labdarúgás, mint kötelező tantárgy

 

Mivel ismerve a magyar kormány labdarúgáshoz fűződő viszonyát és látva az előterjesztés részletességét, nagy esély van rá, hogy tényleg komolyan gondolják tantárgyként bevezetni a labdarúgást. A fiúknak és a lányoknak is egyaránt kötelező lenne a futballoktatás, már az első osztálytól kezdve. A 6-7 év körülieknél olyan megállapításokat lehet találni, hogy „A legtöbb gyermek számára a labdarúgás egyet jelent a szórakozással, a társas együttlét és az önkifejezés fő formájával”. Azt senki sem tudja, hogy milyen indokból hivatkozik erre a kormány.

hirdetes

 

A heti két kötelező fociórán, sok mindent kell majd megtanulniuk. A hétév körüli kislányoknak például muszáj lesz elsajátítaniuk a védekezésben nyomásgyakorlás a labdás ellenfélre, és a labdavesztés esetén az azonnali visszaszerzésre való törekvést. Ezt leszámítva a tervezet még olyan taktikai elemeket sorol fel, amivel még a válogatottunk is megbirkózik.

 

A ciklusok két évfolyamra lesznek bontva, mindegyiknél meghatározták a várható eredményeket. Az első két évfolyam végén azt követeli a diáktól, hogy taktikai és technikai szempontból képesek legyenek olyan feladatok elvégzésére, mint a lábfej különböző részeivel történi labdakezelés, valamint a labdaelvesztés utáni rendezett visszatámadás. 

hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.