Orbán Viktor kedvenc sportja akár kötelező tantárgy is lehet

Kötelező tantárgy lehet a foci

Szerző: Dominik96 - 2018.12.03.

Úgy fest a dolog, hogy a labdarúgás, mint kötelező tananyag bekerülne a középiskolai tantervekbe. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere egy módosítási előterjesztést nyújtott be a kerettantervhez az ügy érdekében.

Kötelező tantárgy lehet a foci

A labdarúgás, mint kötelező tantárgy

 

Mivel ismerve a magyar kormány labdarúgáshoz fűződő viszonyát és látva az előterjesztés részletességét, nagy esély van rá, hogy tényleg komolyan gondolják tantárgyként bevezetni a labdarúgást. A fiúknak és a lányoknak is egyaránt kötelező lenne a futballoktatás, már az első osztálytól kezdve. A 6-7 év körülieknél olyan megállapításokat lehet találni, hogy „A legtöbb gyermek számára a labdarúgás egyet jelent a szórakozással, a társas együttlét és az önkifejezés fő formájával”. Azt senki sem tudja, hogy milyen indokból hivatkozik erre a kormány.

 

A heti két kötelező fociórán, sok mindent kell majd megtanulniuk. A hétév körüli kislányoknak például muszáj lesz elsajátítaniuk a védekezésben nyomásgyakorlás a labdás ellenfélre, és a labdavesztés esetén az azonnali visszaszerzésre való törekvést. Ezt leszámítva a tervezet még olyan taktikai elemeket sorol fel, amivel még a válogatottunk is megbirkózik.

 

A ciklusok két évfolyamra lesznek bontva, mindegyiknél meghatározták a várható eredményeket. Az első két évfolyam végén azt követeli a diáktól, hogy taktikai és technikai szempontból képesek legyenek olyan feladatok elvégzésére, mint a lábfej különböző részeivel történi labdakezelés, valamint a labdaelvesztés utáni rendezett visszatámadás. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket