notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Orbán Viktor kedvenc sportja akár kötelező tantárgy is lehet

hirdetes

Kötelező tantárgy lehet a foci

BD
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Úgy fest a dolog, hogy a labdarúgás, mint kötelező tananyag bekerülne a középiskolai tantervekbe. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere egy módosítási előterjesztést nyújtott be a kerettantervhez az ügy érdekében.

Kötelező tantárgy lehet a foci

A labdarúgás, mint kötelező tantárgy

Mivel ismerve a magyar kormány labdarúgáshoz fűződő viszonyát és látva az előterjesztés részletességét, nagy esély van rá, hogy tényleg komolyan gondolják tantárgyként bevezetni a labdarúgást. A fiúknak és a lányoknak is egyaránt kötelező lenne a futballoktatás, már az első osztálytól kezdve. A 6-7 év körülieknél olyan megállapításokat lehet találni, hogy „A legtöbb gyermek számára a labdarúgás egyet jelent a szórakozással, a társas együttlét és az önkifejezés fő formájával”. Azt senki sem tudja, hogy milyen indokból hivatkozik erre a kormány.

A heti két kötelező fociórán, sok mindent kell majd megtanulniuk. A hétév körüli kislányoknak például muszáj lesz elsajátítaniuk a védekezésben nyomásgyakorlás a labdás ellenfélre, és a labdavesztés esetén az azonnali visszaszerzésre való törekvést. Ezt leszámítva a tervezet még olyan taktikai elemeket sorol fel, amivel még a válogatottunk is megbirkózik.

hirdetes

A ciklusok két évfolyamra lesznek bontva, mindegyiknél meghatározták a várható eredményeket. Az első két évfolyam végén azt követeli a diáktól, hogy taktikai és technikai szempontból képesek legyenek olyan feladatok elvégzésére, mint a lábfej különböző részeivel történi labdakezelés, valamint a labdaelvesztés utáni rendezett visszatámadás. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Papír

A papír egy szilárd anyag, amelyre kézzel írjuk a szöveget, illetve gyakran használt... Tovább

Lakástakarítás Budapest

A lakástakarítás folyamatos feladat, hiszen otthonunk tisztán tartása alapvető. Gyakran... Tovább

Tovább a lexikonra