notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Orbán Viktor kedvenc sportja akár kötelező tantárgy is lehet

hirdetes

Kötelező tantárgy lehet a foci

BD

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Úgy fest a dolog, hogy a labdarúgás, mint kötelező tananyag bekerülne a középiskolai tantervekbe. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere egy módosítási előterjesztést nyújtott be a kerettantervhez az ügy érdekében.

Kötelező tantárgy lehet a foci

A labdarúgás, mint kötelező tantárgy

 

Mivel ismerve a magyar kormány labdarúgáshoz fűződő viszonyát és látva az előterjesztés részletességét, nagy esély van rá, hogy tényleg komolyan gondolják tantárgyként bevezetni a labdarúgást. A fiúknak és a lányoknak is egyaránt kötelező lenne a futballoktatás, már az első osztálytól kezdve. A 6-7 év körülieknél olyan megállapításokat lehet találni, hogy „A legtöbb gyermek számára a labdarúgás egyet jelent a szórakozással, a társas együttlét és az önkifejezés fő formájával”. Azt senki sem tudja, hogy milyen indokból hivatkozik erre a kormány.

 

A heti két kötelező fociórán, sok mindent kell majd megtanulniuk. A hétév körüli kislányoknak például muszáj lesz elsajátítaniuk a védekezésben nyomásgyakorlás a labdás ellenfélre, és a labdavesztés esetén az azonnali visszaszerzésre való törekvést. Ezt leszámítva a tervezet még olyan taktikai elemeket sorol fel, amivel még a válogatottunk is megbirkózik.

hirdetes

 

A ciklusok két évfolyamra lesznek bontva, mindegyiknél meghatározták a várható eredményeket. Az első két évfolyam végén azt követeli a diáktól, hogy taktikai és technikai szempontból képesek legyenek olyan feladatok elvégzésére, mint a lábfej különböző részeivel történi labdakezelés, valamint a labdaelvesztés utáni rendezett visszatámadás. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Közösség

Szótár

Takarítócég

Legyen szó akár lakásunk, akár irodánk vagy más helyiségeink takarításáról, mindenképpen... Tovább

Vízpart apartman

Aki tartózkodott már huzamosabb ideig vízparton, az tudja, hogy egy vízparti apartman milyen... Tovább

Tovább a lexikonra