Knights of the Old Republic remake, az új érkező Star Wars RPG, Darth Revan története

Star Wars rajongó vagy? Akkor neked szól a Knights of the Old Republic remake

Szerző: Szaka Ádám - 2021.10.05.

Készülőben van a régi klasszikus átdolgozása, a Star Wars: Knights of the Old Republic remake bejelentése megtörtént, új kalandok várnak majd az RPG szerelmeseire. Visszatérnek hát a Régi Köztársaság lovagjai! Hogyan döntenél a galaxis sorsáról? 

Darth Revan főszereplésével érkezik a KOTOR remake

Egy legenda születése:  

A Star Wars: Knights of the Old Republic néven futó játék 2003-ban látta meg a napvilágot, a LucasArts, a BioWare, és az Aspyr Media stúdiók együttműködésének köszönhetően. Habár a BioWare az elmúlt időkben küszködött nehézségekkel, elvitathatatlan tőlük, miszerint a kezükből kikerült játékoknak lehengerlő történeteket adtak. A Régi Köztársaság lovagjai nem képzett ez alól kivételt.

Újra a terítéken:

A remake rövid bemutató videóját a Play Station Showcase 2021-en tárták a világ elé, a megvalósításában szerepet játszik a Sony Interactive Entertainment, a régi motorosok közül az Aspyr, valamint a Lucasfilm Games, ami a Disney keze alatt formálódó Star Wars játékok mozgatórugója. A kiadás dátuma még kérdéses, azonban az már tudható, hogy Playstation 5-re és PC-re fog megjelenni. 

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…: 

A játék története 4000 évvel Luke Skywalker születése előtt játszódik, amikor még a Régi Köztársaság Jedi lovagjai biztosították a béke és a rend fennmaradását a galaxisban. Ám mindkettőnek híján vagyunk, ugyanis háború tizedelte meg az érintett bolygók lakosságát, amit a mandalori rettenthetetlen harcosok indítottak. Rajtuk sikerült felülkerekedni, de új veszély ütötte fel a fejét, Darth Revan és Darth Malak a Sith szabályokat követve a Köztársaságra tör. A Jedi Rend előáll egy tervvel, amivel a világos oldal javára fordíthatják a galaktikus helyzetet, ennek pedig a kulcsa egy ifjú hölgy a Rend kötelékeiből, akit Bastila Shan néven ismernek. Az ő kapcsolata különleges az Erővel, s a küldetésének sikeressége megváltoztathatja a galaxis sorsát. Főszereplő karakterünkkel olyan szituációkba fogunk keveredni az oldalán, amik garantáltan szórakoztató élmények sorozatába vezetnek bennünket.

Játékmenet:

A KOTOR, amely néven a játék népszerűvé vált az évek alatt, egy körökre osztott RPG, ahol külső nézetből szemlélhetjük a karakterinket. Akcióba lépés előtt kiválaszthatjuk hogyan fognak cselekedni a karakterek, minden egyes lezajlott kört követően új lépéseket adhatunk meg nekik, növelve esélyeinket a sikeres végkifejlettre. Cselekvés alatt szintén megállíthatjuk az időt, és már itt kijelölhetjük a következő megmozdulásunkat. Számtalan taktikát ki lehet ezáltal alakítani, kifejleszthetjük egyedi stratégiánkat. 

Szeretnél többet olvasni arról, hogy a játék még milyen érdekességeket tartalmaz? Lehetőség van-e társak választására, esetleg bolygók bejárására? Lapozz a következő oldalra, hogy megtudd!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket