Órákig tudnánk nézni, ahogy lassított felvételen pattog a kukorica!

Így pattan szét a kukorica ezerszeres lassításban!

Szerző: kvothe - 2017.01.19.

Leírhatatlan látványt nyújt a másodperc töredéke alatt elkészülő pattogatott kukorica „átalakulása”. Mintha egy természetfilmet nézne az ember, csak ez ízletesebb!

Órákig tudnánk nézni, ahogy lassított felvételen pattog a kukorica!

Végre megérkeztél a moziba. Hagyománytiszteletből, a marketing hatására vagy szimplán az éhség miatt veszel egy nagy vödör popcornt (pattogatott kukoricát) és próbálod nem megenni a filmet megelőző trailerek közben.

 

De mégis hogyan lesz abból az apró, kemény, barna magból fehér, habszivacshoz hasonlító finomság? Persze tudjuk, hogy a hő hatására pattognak ki a kukoricaszemek, de láttuk már valaha ezt megtörténni? Nem valószínű, hiszen az emberi szem és agy képtelen lenne feldolgozni egy ilyen rövid idő alatt lejátszódó eseményt. Szerencsére segítségünkre sietett a technológia.

 

 

Az internet egyik íratlan (bár sok helyen leírják) szabálya szerint „minden menőnek tűnik, ha lassított felvételen láthatjuk.” Ez alól pedig a kukoricapattógás sem kivétel! Nagysebességű kamerával filmezték le, amint a kicsiny mag egy pillanat töredéke alatt fehér „virág” lesz.

 

A folyamat annyira látványos és izgalmas, hogy mi is csak tátott szájjal lestük.

 

A következő oldalon videón is láthatjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket