notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Deep web

hirdetes

Hihetetlen, mi rejlik a láthatatlan web mögött!

BL
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Szükséged lenne egy új szívre, esetleg vesére, netalántán új májra? Magas összegre van biztosítva a házastársad, neked esetleg inkább a pénz kellene, mint ő élve? Ezekre a problémákra ad választ a láthatatlan web. Félreértés ne essék, mi ezt nem szeretnénk ajánlgatni senkinek sem, de jó ha tudsz róla, hogy van ilyen is.

Deep web

Mi is a láthatatlan web?


Mivel az internetet rengeteg ember használja, ezért annál jobban kell szabályozni azt. Például: a gyermekeink számára ne legyenek láthatóak az erotikus oldalak. Gondoltad volna, hogy a Word Wide Web nem is olyan széles, mint azt feltételeztük és igazából csak a jéghegy csúcsa? Az átlagos internet felhasználó inkább a surface-webet használja. Az adatmennyiség kb 0.03 százalékát találhatod meg itt. A többi tartalmat a láthatatlan weben találhatod meg, ezek az oldalak a keresőprogramokkal nem elérhetőek.

 

Silk Road


Ez az oldal 3 évig működött, a tulajdonosa pedig Ross Ulbricht volt. Ez egy online feketepiacként működött, ahol szó szerint mindent megtalálhattál. A fizetőeszköz itt is a bitcoin volt, emiatt azt vehettél, amit csak akartál. 2013 márciusában kb 13 500 termék volt az oldalon, ennek durván a 70%-a drog, de ezek mellett még fegyvereket is vásárolhattál. Egy év alatt 15 millió dolláros forgalmat bonyolítottak le. Végül 2014-ben az FBI lefoglalta. Ross Ulbricht jelenleg életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

hirdetes

 

Tor Bowser, ami a bűnözőket és az államot is segíti.


A Tor böngészőnek köszönhetően lehetőségünk van a láthatatlan web hozzáféréséhez. Ezt a szoftvert amerikai haditengerészet és az állami kommunikáció titkosítására hozták létre.  A Tor legfőbb előnye, hogy teljesen anonim és szinte teljesen feltörhetetlen volt eddig. Emiatt is volt olyan népszerű a bűnőzök körében. A fizetőeszköz a bitcoin volt, ugyanis ez a tranzakció teljesen lekövethetetlen. 

hirdetes
 

 

Alapjában véve a deep web nem lenne rossz, hisz tartalmaz egyedi térképeket, szabadalmakat, klinikai pereket. Viszont az anonimitás felfedheti az ember legsötétebb oldalait is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Ruha

A ruhák nem csak praktikai, hanem esztétikai célt is szolgálnak, kiváltképp napjainkban. Az... Tovább

Kártya

A kártya lehet egy játékszer úgymint egy kártyapakli része, vagy egy hétköznapi használati... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség