notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A Legdrágább sörök a világon,és a hely ahol minden a sörről szól!

hirdetes

A Legdrágább sörök a világon,és a hely ahol minden a sörről szól!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A következő 5 nedű  a világ legdrágább sörei közül került ki. A sörkülönlegességeknek persze nem véletlenül annyi az áruk, mint egy erősebb havi fizetés. Köztük van a fáraók titkos receptje, vagy például az Antarktisz rejtett kincse is.

 

A Legdrágább sörök a világon,és  a hely ahol minden a sörről szól!

5. Tatunkhamun ale 52-76 dollár/ üveg

A Tutankhamun Ale valószínűleg a világ legrégebbi ismert sörreceptje alapján készül. Hogy mennyire régi ez a recept? Annyira, hogy ezt az ízt kóstolgatták már a piramisok építésénél. Az ősi receptet Nefertiti királynő egyik templomának feltárása során találták, amit később Scottish and Newcastle Sörgyár keltett újra életre a Cambridge-i egyetem egyiptológusainak segítségével. Ha szeretnénk egy korty történelmet magunkhoz venni, potom 76$-ért meg is kaphatjuk.
 

4. Samuel Adams Utopias 100 dollár/üveg

 Az Utopias nem csak az árával tűnik ki a tömegből. Ez ugyanis a világ egyik legerősebb söre is egyben a maga 25%-os alkoholtartalmával. A Bostonban készülő különlegesség magas árának nem ez az oka, hanem egyrészt az extrém hosszú erjesztési idő, másrészt az, hogy minden évben csak limitált számban gyártják le, 8000-10000 üvegig.
Persze 100$-ért már az egyedi rézbevonatú üveg is a miénk lehet.

hirdetes
Az Utopias egyébként nem tartalmaz szénsavat, és szobahőmérsékleten fogyasztandó.

3. Carlsberg Vintage No.3 350-400 dollár/üveg

hirdetes

 A Carlsberg Vintage sorozat 3. tagja. A dán sörgyár ugyanis minden évben új sorozatot dob piacra, beismerten azzal a céllal, hogy ők forgalmazzák a világ legdrágább sörét. A 3. szériából összesen 1000 palack került ki. Minden egyes címke ismert művészek alkotása. A kb. 75 ezer forintos különlegességgel limitált kiadása miatt csak néhány exkluzív koppenhágai étteremben futhatunk össze.

2. Brewdog's The end of story 765 dollár/üveg

A The End of History nevű nedűről nehéz eldönteni mit emeljen ki az ember. Talán hogy 55%-os, és így ez a világ legerősebb söre? Vagy hogy annyiba kerül mint egy középvezető havi fizetése? Vagy azt, hogy a 12 darabból álló limitált szériát kipreparált kisállatokba csomagolták? Ez utóbbi esetben meg kell egyébként említsem, hogy állítólag csakis az úton elütött rágcsálók bundáját használták fel, és pontosan az állatok védelmére szeretnék felhívni vele a figyelmet. Persze ettől még nem kicsit bizarr.

1. Antarctic Nail Ale 800-1850 dollár/üveg

 
 
 A folyékony fényűzés csúcspontja egyértelműen az ausztrál Antarctic Nail Ale. De hogy mi benne az ilyen drága? A válasz még a nevét ismerve is meglepő lehet: a világ legdárább sörét ugyanis az Antarktisz felolvasztott jegéből készítik. A Nail Brewing sörgyár egyik embere pontosan az előbb bemutatott The End of History nevű italról kapta az ihletet, hogy elkészítse a legdrágább sört a világon. A cél itt is nemes, a csupán 30 darab legyártott üveg után árverésekből befolyt bevétel minden centjét jótékonysági célra fordítják, az óceáni állatvilág és az ökoszisztéma megóvásával foglalkozó alapítványok javára.
 
 

Chodovar az a  hely Csehországban,ahol minden a sörről szól. 

 A világhírű Chodovar Budapesttől 500 km-re helyezkedik el. Számtalan érdekes dologgal találkozhatunk itt. Többek közt egy kültéri szökőkúttal amiből nem mást mint sört fogyaszthatunk, és ha megizzadunk a korsó emelgetésben vehetünk egy finom sör fürdőt. A képek magukért beszélnek..

Ugye,hogy nem igaz,hogy az alkohol öl,butít és nyomorba dönt?

A pálinka jótékony hatásai


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Ruha

A ruhák nem csak praktikai, hanem esztétikai célt is szolgálnak, kiváltképp napjainkban. Az... Tovább

Tovább a lexikonra