Legendás helyen tucatnyi legenda

Legendás helyen tucatnyi legenda

Szerző: szdavid - 2014.05.02.

Tabán! Fogalom lett sok évtized alatt. Az idei fesztivál sem maradt el az elődöktől, sem közönségben, sem a fellépő zenekarok minőségében, sem hangulatában. 

Tabán! Fogalom lett sok évtized alatt. Az idei fesztivál sem maradt el az elődöktől, sem közönségben, sem a fellépő zenekarok minőségében, sem hangulatában.

 Kora délutáni napsütésben a „bemelegítő Csapatok” szórakoztatták a nagyérdeműt, az akkor még lazán, füvön üldögélő családokat és maroknyi rajongótáborukat. Már ekkora több ezren gyülekeztek a domboldalon. Aztán amikor Takács Tamásék színpadra léptek, pillanatok alatt változott a hangulat és a létszám is. Üde színfolt volt a zenekarban a fúvós szekció, két hölggyel is! Emelkedtek a kezek, sűrűsödött a nép az első sorokban az ismert és népszerű dalok hallatán.

Negyedeiként érkezett a tabáni ünnepekből immár kihagyhatatlan MINI. Török Ádi zeneileg megint azt produkálta, amit az igényesebb, fogyasztók évek óta koncertről-koncertre megcsodálhatnak. Senki sem érti, hogy bírja ennyi lelkesedéssel, de hát ezen nem csodálkozni, hanem hallgatni kell.

Szokás szerint hengerelt az ötödik fellépője a napnak. Nagy Feró hozta a Május 1-i hangulatot. Mint a mókus fenn a fán… zengett a közönség. Szóltak a Feró által jegyzett Bikini nóták, s a közönség legnagyobb örömére Cipő előtt tisztelegve egy Republic dal is elhangozhatott. Természetesen a legnagyobb ováció a Ricse slágerek miatt keletkezett. S sokáig nem lankadhattak a tapsoló kezek, mert egyszerre öt legenda lépett színpadra. A Skorpió a jubileumi bulin ugyanitt már megmutatta, hogy még mindig húz. Valahogy az ember azt gondolja a sorra elhangzó klasszikusok után, hogy kifogyhatatlan a repertoár.

Kicsit hosszabb átszerelés után aztán jött a csúcs. A Tátrai Band kétségtelenül olyat tud a zenében, amit senki más. Érzékenyen, szinte már finoman szólnak a dalok és mégis elsodornak magukkal az magas szintű élvezetek tengerébe. Ezek az a történetek, amelyeket a nagy ritkán történő összeállásokkor nem szabad kihagynia annak, aki az igényes zenét szereti, márpedig a megjelent nagyérdemű létszámát tekintve erre van bizony igény. Mit lehet mondani a végén? Jövőre Veled újra, ugyanitt!!!!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Képek a következő oldaltól

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket