Ezért a legidősebb gyereknek a legjobb a családban!

A legidősebb testvérek a legsikeresebbek és legokosabbak az egész családban!

Szerző: kvothe - 2020.04.14.

Tudományosan is alátámasztották, miszerint a legidősebb testvérek a legszerencsésebbek a családban – ez sok mindent tisztáz végre!

Ezért a legidősebb gyereknek a legjobb a családban!

Már rég óta folyik a vita arról, hogy a legnagyobb, középső, vagy legkisebb testvér helyzete a legjobb a családban. Ezt a kérdést nem szabad félreérteni: most nem arról van szó, hogy ki a szülők kedvence. Cikkünkben a gyerekek szempontjából állapítjuk meg, hogy miért a család legidősebb sarja van a legjobb helyzetben!

 

 

Családcentrikusabbak: az legnagyobb testvér általában a család példáját követi, és kiveszi a részét a fiatalabbak gondozásában. Ez segít nekik abban, hogy már fiatal korukban megtapasztalják felelősségeket, ami a későbbiekben nagyon fontos lesz számukra az önálló boldogulásban. A kisebbek utáni gondoskodás erős köteléket hoz létre a családtagok között, ezért a legelső testvér még idősebb korában is közeli kapcsolatot ápol majd szüleivel, és a többiekkel.

Szófogadóbbak: egy 2003-ban Belgiumban végzett felmérés kimutatta, hogy a legelső gyerekek lényegesen szófogadóbbak és felelőségtudatosabbak, mint az őt követők. Jobban tisztelik a hagyományokat, és hallgatnak szüleikre, míg a középső vagy legkisebb testvérek játékosabbak, és sokkal inkább lázadó természetűek a későbbiekben.

 

Itt még nincs vége! A következő oldalon tovább olvashatunk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket