notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Hivatalosan is egy magyar férfi a világ legjobb asztalosa

hirdetes

A világ legjobb asztalosának választották a magyar fiatalembert!

VZS.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A nemrég megrendezett asztalos világbajnokságon kiderült, hogy nálunk élnek a legjobb asztalosok! Pontosabban A legjobb asztalos: a 20 éves Simon Krisztián.

Hivatalosan is egy magyar férfi a világ legjobb asztalosa

A fiatalember Felsőörsön él és a Kazanyban megrendezett bútorasztalos világbajnokság sztárja. Nem ez volt Krisztián első sikerélménye, mert 2018-ban az Európa bajnokságon is győzelmet aratott. A híres versenysorozat, a World Skills, keretein belül több mint 60 ország, majdnem 1500 szakembere mutathatta meg tudását, 56 különböző területen. Idén pedig tehetséges szakértőink Magyarországot a 20. helyig feltornázták a ranglétrán. Ez egyébként az eddigi legjobb eredményünk! 

Simon Krisztián az aranyérem mellett 11 kiválósági érmet is bezsebelt! Hosszú út vezet a célig, szokták mondani és ez természetesen a győztessel is így volt. Tavaly a Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (MKIK) 3 fordulós válogatóján kellett túljutnia, hogy kvalifikálhassa magát az Európa bajnokságra. Bátran állíthatjuk, hogy mióta ez sikerült „karrierje” csak úgy szárnyal. Krisztián óriási tehetsége mellett, mentorának Fekete Zoltán asztalos mesternek is köszönheti számos sikerét. 

hirdetes

A verseny első helyezése nem csak a világszerte járó elismerést biztosította, hanem némi pénzjutalom is tartozott hozzá. Az összeget a már említett MKIK és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ajánlotta fel a fiatal tehetség számára. A világ legjobb asztalosa azt is elárulta, hogy számára a legnagyobb elismerést az aranyérem jelenti, mivel lekörözte kínai versenytársait. „A kínaiak évtizedek óta a legjobbak. Az a titkuk, hogy már nagyon fiatal koruktól kezdve a versenyzésre készítik fel őket. A világbajnokságon is jelentős számban állhattak dobogóra.” 

hirdetes

Krisztián mesélt egy kicsit arról is, hogy hogyan alakult ki ez a „szerelem” közte és a mára már szenvedélyének nevezhető asztalosság között. „Szinte mióta az eszemet tudom, tudom azt is, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Már az általános iskola első pár évében elkezdtem magamat autodidakta módon fejleszteni és apró telefontartókat, ékszeres ládikókat fabrikálni. Később jelentkeztem egy szakiskolába és a lehető legtöbb időmet gyakorlással töltöttem.” A világbajnokra a szerelem is rátalált a tavalyi Európa bajnokságon. Itt ismerte meg jelenlegi párját, Ágnest, aki dekoratőr kategóriában indult a versenyen. Terveik szerint együtt fogják átalakítani Krisztiánék házában a saját lakórészüket. 

Krisztián egyébként jelenleg egy asztalos vállalkozónál munkálkodik, mivel saját bevallása szerint még rengeteg szakmai tapasztalatra van szüksége. „Véleményem szerint túl kevés a jó szakember itthon. Ezért remélem tudok majd másokat is inspirálni, hogy ismerkedjenek meg ezzel a csodás szakmával” Úgy tűnik máris sikerült Krisztiánnak hatással lennie másokra, ugyanis sikereinek hála kisöccse is elkezdett érdeklődni a szakma iránt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Autó

Az autók napjainkban elengedhetetlen eszköznek számítanak, hogy segítsenek felgyorsult... Tovább

Lámpa

Lámpák nélkül elképzelhetetlen lenne az élet – a legelterjedtebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Kell egy kis lazítás