A 15 legjobb klasszikus film, amit most megnézhetsz a Netflixen

A 15 legjobb klasszikus film, amit most megnézhetsz a Netflixen

Szerző: noemivida - 2021.04.21.

A Netflix temérdek új filmet és sorozatot kínál, azonban ha már láttál mindent, ami érdekelt, és nem szeretnél zsákbamacskát játszani az ismeretlen címekkel, akkor érdemes szétnézni a platform klasszikus felhozatalában. A régi, jól bevált filmekben nehéz csalódni, és garantáltan talál köztük mindenki olyat, ami épp a hangulatához, és a szájízéhez illik. Az alábbiakban ezekből válogattunk össze néhányat – íme azok a klasszikus filmek, amiket megtalálsz a Netflixen!

A 15 legjobb klasszikus film a Netflixen

A bajnok (1993)

A 90-es évek számos nagyszerű alkotással ajándékozták meg a közönséget. Ilyen például A bajnok is, amely egy hétéves sakkozó fiú igaz történetén alapszik. A film középpontjában Josh Waitzkin áll, akinek fiatalon kell megtanulnia, hogy hogyan viselkedjen sakkbajnokként.

 

Hegedűs a háztetőn (1971)

Ez az 1971-es Oscar-díjas film a nagysikerű Broadway-musical nagyképernyős feldolgozása, amely Sólem Aléchem meséiből állt össze. A film az 1900-as évek elején játszódik, Oroszország egy nyugati területén, és egy szegény zsidó, Tevye történetét követi, aki igyekszik férjet találni lányainak. Mindeközben kicsiny falujukat pogrom is veszélyezteti.

 

A sárkány közbelép (1973)

Nincs klasszikus filmlista Bruce Lee nélkül, és ez az 1973-as harcművészeti alkotás méltán a leghíresebb a legendás színész repertoárjából. Bruce Lee (nem meglepő módon) egy harcművészt alakít, akinek egyetlen célja, hogy megtalálja a nővére haláláért felelős gengsztert, és bosszút állhasson. Szomorú emlékeztető: ez volt Lee utolsó filmje, amit be tudott fejezni, mielőtt 32 éves korában életét vesztette.

 

Mad Max (1979)

A Mad Max egy nagyszerű példa arra, hogy hogyan lehet egy hangulatos, stílusos filmet készíteni minimális költségvetéssel. George Miller 1979-es mesterműve a Mad Max trilógia első epizódja, de önmagában nézve is megállja a helyét. A bosszútörténet középpontja Max Rockatansky, aki a fejébe veszi, hogy egyedül semmisíti meg a környéket terrorizáló bűnbandát.

 

Bonnie és Clyde (1967)

Az 1967-es Bonnie és Clyde a világ talán leghírhedtebb bűnözőpárosának történetét meséli el, persze kellő Hollywoodi színezéssel. A címszereplő Bonnie Parker és Clyde Barrow egy bűntúrára indulnak, amely során az események egyre veszélyesebbé válnak, míg nem egy egész hadjárat indul ellenük.

 

A legjobb klasszikus filmek listáj a következő oldalon folytatódik, lapozz, mert vannak még nagyon jó filmeink…!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket