A legjobb hazai bojlistavak - 2. rész

A legjobb magyar bojlistavak - második rész

Szerző: szoroakos - 2014.07.10.

Cikkünk első felében ajánlottam pár magyar bojlis horgásztót, amelyeket idén nyáron érdemes kipróbálni, ideje bővíteni a listát pár úticéllal.

A legjobb magyar bojlis horgásztavak - 2. rész

Gyékényesi tó

Az egyesület több mint 300 hektár jó minőségű horgászvízzel rendelkezik. A víz a kavicsbányászat folytán jött létre, vízszintjét a Dráva és a csapadék mennyisége szabályozza. Gyékényesen az évek során kedvelt horgászparadicsom jött létre. A horgászok között legendák keringenek a nagy fogásokról, és a vízben lévő kapitális méretű halakról. Az egyesület három horgászvízzel rendelkezik: a nagy víz (még működő bányászattal), félkörben horgászházakkal, közúti I.-es bányató parti nádas, hinaras és fás-bokros terület, közúti II-es bányató parti nádas, és fás-bokros terület övezi a környéket tófenék mindhárom víznél kavicsos, enyhén iszapos, akadó mentes.

 

 

Szavanna horgásztó

Budapesttől alig 15 percnyi autóútra közvetlenül a Duna-Tisza csatorna mellett található a Szavanna horgásztó. A tó öregsége, valamint a rendkívül gazdag ivadékállomány kedvez a süllők, pontyok és más kedvelt halak fejlődésének. Amur, dévér, keszeg, sőt harcsa is akadhat horogra – süllőből 9,80 kg az eddigi rekord, de 23 kg-os pontyot és 17 kilós amurt is szákolt már a sikeres horgász. A tó üzemeltetője rendszeres telepítéssel gondoskodik a bőséges fogásról. Az ideérkezőknek éjjel-nappal Budapesttől alig 15 percnyi autóútra közvetlenül a Duna-Tisza csatorna mellett található a Szavanna horgásztó. A tó öregsége, valamint a rendkívül gazdag ivadékállomány kedvez a süllők, pontyok és más kedvelt halak fejlődésének. Amur, dévér, keszeg, sőt harcsa is akadhat horogra – süllőből 9,80 kg az eddigi rekord, de 23 kg-os pontyot és 17 kilós amurt is szákolt már a sikeres horgász

 

 

Őzetanya bojlistó

A gyönyörű természeti környezetben pompázó tó 2006-ben teljesen fel lett újítva, és még ebben az évben 12.000 db ponty lett bele telepítve, amelyek mára elérték a 6-8 kg-os egyedsúlyt. Emellett az eltelt évek során mintegy 1.000 db 10 kg feletti ponty lakóhelye lett a tó. A 20+-os pontyok fogása sem lesz ritka a tavon, hiszen szép számmal vannak jelen ilyen méretű halak is. Meg kell említeni az amur állományt is, hiszen mintegy 150 db lett telepítve 2011-ben 12-26 kg közötti súlyban. A tóban természetesen ragadozóhalak is élnek, hiszen csak így biztosítható az ökológiai egyensúly. A parton 25 db 15 négyzetméteres stéggel rendelkező horgászhely lesz kialakítva. Horgászni csak a partról engedélyezett, de a bólyázáshoz és a meder feltérképezéséhez érkezéskor használható csónak. A tómeder mélysége átlagosan 1,5-2,5 méter, legmélyebb része 3,5 méter. Minden horgászhelyen van tűzrakóhely, és sátorozási lehetőség, valamint még ebben az évben tervezzük egyes horgászhelyekhez faház építését. Vendégeink részére kulturált wc és zuhanyzó áll rendelkezésére. A kapitális pontyok darabszáma a közeljövőben tovább fog bővülni, hiszen tervben van a 20 hektáros horgásztavunk lehalászása, melyben 1989 óta zavartalanul növekednek a szebbnél szebb pontyok, amúrok, hiszen az 5 kg feletti példányokra elviteli tilalom van. Szeretettel várunk minden horgászt, aki igazi természetes tavon, vadregényes, de rendezett környezetben szeretné megfogni álmai halát.

 

 

Ha nyáron is minőségi felszereléssel szeretnél horgászni, keresd fel az ország egyik legjobb pontyhorgász webáruházátt. Kattints ide!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket