notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ezekben az országokban keresik a legtöbbet az emberek

hirdetes

Ezek a világ legjobban kereső országai!

MC
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Érdekel, hogy mely országokban keresnek a legjobban az emberek a statisztikák szerint? Most megnézheted ezen az listán!

Ezekben az országokban keresik a legtöbbet az emberek

A túléléshez pénzre van szükségünk, amit munkával keresünk. Érthető tehát, hogy ezért olyan országban szeretnénk élni, ahol a kemény munkáért járó vagyon egy karnyújtásnyira lehet tőlünk.

Egy ország átlagos vagyonának meghatározásához a GNI mutatókat vehetjük alapul. A GNI (gross national income, azaz bruttó nemzeti jövedelem) kiszámítása során figyelembe veszik a külföldről beáramló és levonják a kiáramló jövedelmeket is. Nem összetévesztendő a GDP-vel, amely egy ország éves termelési teljesítményét mutatja.

hirdetes

Miért is fontos a GNI? Az egész népesség pénzügyi és egészségi állapota jelentős hatással van, és persze az egyénekre is, mivel a társadalmi-gazdasági helyzetüket közvetlenül befolyásolják a számukra elérhető eszközök, erőforrások. A boldog, egészséges egyének boldog, egészséges társadalmat alkotnak, ami pozitívan hat a termelékenységre, és ez által a GNI-re.

hirdetes

Képzeljünk csak el egy magas beosztású és fizetésű üzletembert, aki a nyüzsgő város gazdagnegyedében lakik és egy szegény munkást, aki egy lepusztult városban lakik, amiből hiányoznak az alapvető létesítmények és szolgáltatások. Vajon melyikük számára van több esély pozitív kilátásokra?

A listát a különböző országok GNI-je alapján állították össze. Most megnézhetjük, hogy a statisztikák alapján hol a legnagyobb az egy főre jutó országos bevétel!

Kezdjük a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Pénz

A pénz szó többféle dologra is utalhat. Gyakran kézzel fogható érmékre és bankjegyekre... Tovább

Tovább a lexikonra