Legőrültebb húsvéti szokások - magyarok is a listán vannak

A legőrültebb húsvéti szokások a világ minden tájáról!

Szerző: vargazsanett - 2019.04.18.

A Wanderlust nevű brit utazási magazin csokorra szedte azokat a húsvéti szokásokat szerte a világban, amelyek számukra a legőrültebben hangzanak. Mondanom sem kell, hogy a magyarok is köztük vannak!

Legőrültebb húsvéti szokások - magyarok is a listán vannak

Lássuk, hogy rajtunk kívül még melyik nemzetnek vannak furcsa húsvéti szokásai. Itt a 12-es lista, döntsd el te, hogy melyik a legőrültebb! Persze benne vannak a magyarok is, de véleménym szerint mi messze nem a legőrültebb szokást gyakoroljuk húsvét idején… Inkább öntsenek le, mint ostorozzanak! :D

 

1# Ostorozás – Csehország, Szlovákia

Ha nőként Csehország vagy Szlovákia utcáin találod magad húsvétkor, akkor ne lepődj meg, ha szépen díszített fűzfaággal próbálnak megostorozni. A férfiak szerint a finom suhintás jót tesz a nők egészségének és szépségének. Biztosan így van…

 

2# Vajból bárány – Oroszország

Oroszországban az ünnepi étkek között egy darabka vaj is az asztalra kerül, amely bárány alakúra van kifaragva. Egykoron jó ómen volt ilyenkor báránnyal találkozni. Hogy miért bárány? Mert biztos lehetsz benne, hogy nem a Sátán álruhában.

 

3# Lakoma, mint sehol máshol – Kolumbia

A kolumbiaiak szívósak és kissé perverzek is. A csoki tojások és csoki nyulak csábítása náluk nem létezik. Ők húsvétkor teknőst, iguánát és nagy rágcsálókat tömnek be.

 

4# Húsvéti bilby nyúl helyett – Ausztrália

Annak érdekében, hogy tudatosítsák az egyre csökkenő bilby populáció problémáját az emberekben, az ausztrálok csoki bilbyket készítenek, és azt majszolják ilyenkor. Minden harapás segít a veszélyeztetett erszényes fajon.

 

5# A világ legnagyobb omlettje – Franciaország

Minden húsvét hétfőn Haux közösség polgárai több, mint 4.500 tojást törnek fel egy óriási serpenyőbe, hogy omlettet készítsenek belőle és több, mint 1.000 embert szolgálnak ki vele. Minden család otthon töri fel a tojásokat és a főtérre viszik ki, hogy ebédre elkészüljön.

 

6# Locsolkodás – magyarország

A magyar nők szép ruhába öltöznek fel húsvét hétfőjén, majd a férfiak vízzel locsolják le őket. Hogy kényelmetlen? Elég valószínű, de még mindig jobb, mintha megostoroznának, igaz?

 

Lapozz egyet és ismerd meg a többi őrült húsvéti szokást is!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket