Ezeken a helyeken ritkán, vagy soha nem esik azt eső!

Ahol az eső csak legenda: a 10 legszárazabb hely a világon!

Szerző: kvothe - 2017.02.13.

Ha unod a csapadékos időjárást, vagy csak hiányolod a nyarat, akkor ez a tíz hely a tökéletes célpont számodra! Csak vigyázz, ki ne száradj közben!

Ezeken a helyeken ritkán, vagy soha nem esik azt eső!

Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne szeretné a nyarat. Akár a meleg időt, akár a napsütést kedveled a legjobban, az év csapadékosabb, hűvösebb évszakaiban biztosan te is visszasírod a forró nyarak szárazságát.

 

Azt bizonyára sokat tudják, hogy vannak olyan vidékek a Földön, ahol csak nagyon ritkán esik az eső, vagy egyéb csapadék. Talán nem meglepő, hogy többnyire a száraz, forró sivatagokban találhatóak ezek a helyek. Itt a forróság, és a száraz, izzasztó időjárás uralkodik egész évben, évszaktól függetlenül.

 

 

Amikor az időjárás előrejelzést hallgatjuk, akkor gyakran hallhatjuk, hogy ennyi meg annyi milliméter csapadék is eshet holnap. Ezek a milliméter-számok egyetlen napra vonatkoznak csupán. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy léteznek olyan helyek a világon, ahol ez az érték évente alig éri el a 2-3 millimétert? Vagy esetleg örökké nullán áll? Cikkünkben bemutatjuk a világ tíz legszárazabb helyét, és hogy átlagosan mennyi csapadékot látnak erre évente!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket