Itt a rangsor, a legvendégszeretőbb országok, a magyar is köztük van!

Íme a rangsor: a legvendégszeretőbb országok

Szerző: vargazsanett - 2019.03.28.

Izlandon és Új-Zélandon fogadják a legkedvesebben a külföldi turistát, míg Bolíviában a legbarátságtalanabbul - ezt mutatja a Világgazdasági Fórum jelentése, amely 140 országot rangsorol.

Itt a rangsor, a legvendégszeretőbb országok, a magyar is köztük van!

A legvendégszeretőbb országok

 

Az országokat egy és hét pont között értékelték, az első helyre 6,8 ponttal került holtversenyben a két szigetország, Izland és Új-Zéland. Utánuk Marokkó, Macedónia és Ausztria a sorrend. Az első tízbe bekerült még Szenegál, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Írország és Burkina Faso is. Utóbbi három egyaránt 6,6 pontot kapott, akárcsak Barbados, Kanada, Thaiföld, Mali, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr, Málta, Belgium, Jemen, azaz igen szoros a mezőny.  

magyarország a 140-es listán az 50. lett 5,7 ponttal. Ez azért nem mondható túl fényes helyezésnek a rangsorban, de nézzük pozitívan, a lista közepétől jobbak vagyunk! :)

 

 

A legvendégszeretőbb országok

   

Ami a lista legalját illeti, Bolívia 4,1 ponttal a sereghajtó. Nála kicsit kedvesebben fogadja az idegeneket Venezuela, Oroszország, Kuvait, Lettország. A "toppokrócok" tízes mezőnyébe bekerült még Irán, Pakisztán, Szlovákia, Bulgária és Mongólia. Utóbbi 5,5 pontot kapott, ugyanannyit mint Kína, Dél-Korea és Szaúd-Arábia.

 

 

A legvendégszeretőbb országok

    

A Világgazdasági Fórum vendégszeretet szerinti rangsora része egy széles tanulmányának, amely a turisztikai versenyképességet elemzi országok, földrészek szerint. A rangsoroláshoz saját gyűjtésű adatait, továbbá több nemzetközi szervezet - köztük a Világbank, az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség), az Egészségügyi Világszervezet, az UNESCO - statisztikáit vette alapul.

 

Forrás: MTI

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket