Lenge Liga- a legvadítóbb amazonok sportja!

Lenge Liga- a legvadítóbb amazonok sportja!

Szerző: mprof - 2017.01.09.

Először a 2004-es Super Bowl alatt került a képernyőre a fehérneműs amazonok meccse, a FOX tévécsatorna az NFL-nagydöntő szünetében fizetős műsor keretében.


 

Lenge Liga- a legvadítóbb amazonok sportja!

Mivel a Lingerie Bowl jó nézettséget hozott, felmerült az ötlet, hogy létjogosultsága lenne egy külön ligának, így indult be 2009-ben az LFL, amelyben tíz csapat vett részt, amelyeket két főcsoportra osztottak. Az alapszakaszban minden csapat egyszer játszott a főcsoportellenfelekkel, majd az első két helyezettek csaptak össze a rájátszásban, és a győztesek jutottak a Lingerie Bowlba.

A csarnokban rendezett meccseken csapatonként hét-hét játékos van egyszerre a pályán, akik a hokisokéra emlékeztető sisakot, váll-, könyök- és térdvédőt viselnek a melltartó és a bugyi mellett.

A pálya 50 yard hosszú, a meccsek pedig két 17 perces félidőből állnak. Az ütközések nincsenek korlátozva, nincs viszont mezőnygól.

A touchdown hat pontot ér, és az ezt követő jutalomrúgás helyett két módon növelheti pontjai számát egy csapat: ha az egyyardos vonaltól indulva viszi be a labdát a célterületre akkor egy, ha az ötyardosról, akkor két pontot kap. A csapatok edzői főleg régi NFL-trénerek közül kerülnek ki, a játékosok között pedig korábbi atléták, kosárlabdázók, testépítők találhatók, néhányan közülük félprofi ligában az amerikaifutballt is kipróbálták.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket